O kanalu

Klasik je jedinstven kablovski/IPTV kanal koji emituje igrane, duge, kratke, dokumentarne filmove i serije 24/7 - sve domaće - s ciljem promocije i popularizacije domaćeg, regionalnog filma.

Uz svu onu stariju produkciju na kojoj smo počeli, Klasik danas sadrži gotovo 40% novije produkcije i formata o kojima na početku nismo mogli ni da sanjamo. To dokazuje interes gledalaca za naš kanal što kroz reakcije na društvenim mrežama, što kroz egzaktne brojke o gledanosti, a to nam je sve potvrda da radimo dobru stvar.

Klasik smo pokrenuli vođeni prvenstveno idejom stvaranja „mesta susreta regionalnog filma“ i omogućavanja mladim naraštajima uvid, a starijim prisećanje na mnoga legendarna i antologijska filmska dela. Želja nam je bila da ponudimo najbolje od filmske produkcije, a istovremeno omogućimo i promociju domaćeg, regionalnog filma. Rezultati koje ostvarujemo, a iz godine u godinu su sve bolji, pokazuju da smo u tome i uspeli.

Emitovanje je krenulo 27.10.2010. tačno u podne, ne znajući šta nas zapravo čeka. Danas je Klasik TV sinonim za domaće filmove i serije s ovih prostora i ima izuzetno vernu publiku. Verujemo da toj vernosti ide u prilog činjenica da ne prekidamo filmove reklamama, da emitujemo 12 igranih filmova dnevno, da imamo do 10 premijera mesečno i da emitujemo naslove koji bude pozitivne emocije.

Već nekoliko godina drži visoku poziciju po gledanosti i nalazi se među top 5 filmskih kanala u Hrvatskoj, s dosegom od preko 3.000.000 gledalaca u regionu i šire.


Kao ljubitelji domaćeg, regionalnog filma trudimo se da edukujemo našu publiku i pružimo joj mogućnost gledanja najkvalitetnijeg kulturno značajnog sadržaja - od kultnih filmova i serija iz prošlog veka do najnovijih filmskih ostvarenja. Trenutna baza Klasik sadržaja broji preko 1.600 naslova iz svih zemalja regiona: Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije.

Osim kroz emitovanje domaćeg, regionalnog sadržaja na našem kanalu, dodatno radimo na promociji domaće produkcije tako što podržavamo rad više od 20 filmskih festivala u celom regionu.

Klasik TV ima ambiciju da se dalje razvija, pa tako možete da očekujete pregršt novog atraktivnog sadržaja i programskih noviteta. Budućnost našeg kanala će uvek biti domaći, regionalni sadržaj, uvek delimično utemeljen na tradiciji i filmskoj kulturi unazad 50 godina, ali okrenut budućnosti, modernoj produkciji i formatima koji se danas traže.

IZJAVE OPERATERA

Klasik je postao veći od sebe samog. I na početku, kad je lansiran, Klasik je bio TV kanal koji je imao odličnu ponudu domaćeg i jugoslavenskog filma u prošlih sedamdesetak godina, no danas pruža užitke u još većem, ali i pomnom odabiru igranog, dokumentarnog, animiranog i serijskog TV programa s ovih područja – kako retrospektivnog tako i recentnog. Odličan odabir na odličnoj televiziji i samo neka se tako nastavi, jer gledanost od strane korisnika govori da je to pravi smjer.
Željko Šafranec, Ekspert za razvoj proizvoda, HP Produkcija

Snaga Klasika počiva na objedinjavanju nekoliko važnih nam stvari na jednom mjestu – sjećanje i oživljavanje kvalitetnih filmskih i TV ostvarenja iz naše regije, promociju domaće filmske produkcije, pruža nam zabavu, educira nas i okuplja cijelu obitelj u slobodnim trenucima. Sadržaj KlasikTV-a se po svom konceptu razlikuje od ostalih domaćih i inozemnih Pay-TV kanala te je od svojih začetaka stasao u nezaobilazan TV kanal u Iskon.TV i MAXtv ponudi. Klasik ima svoju vjernu publiku i pokriva široku bazu naših korisnika koji ga prate. Vrlo smo zadovoljni našom suradnjom s KlasikTV-om i njegovim kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu i osvježavanjem programske ponude. Želimo Klasiku još mnogo uspješnih godina rada na našem tržištu i u inozemstvu.
Aleksandra Vranjican, Expert TV Content Management - HT, Head of Content - Iskon
adresa

Banjavčićeva 22
10000 Zagreb, Hrvatska

Email
DIREKTOR

Zorislav Preskavec
‍‍

UredniK programa

Igor Tomljanović
igor@klasiktv.com

KLASIK

KTV Hungary kft.
VAT: HU25053658