Vreme je za promene: KLASIK TV postaje KLASIK!

Tokom poslednjih nekoliko meseci smo radili na novom identitetu našeg i vašeg kanala, koji nas vodi u novu fazu gledanja klasika s ovih prostora.
Opširnije

Od prvog emitovanja 2010. godine ovo je druga promena logotipa i treća grafičkog paketa.

Znate kako kažu, nijedna promena nije laka, a zahteva i nešto hrabrosti, a mi smo u naših 12 godina skupili podosta hrabrosti i odlučnosti za nove izazove! Za to sve najviše ste zaslužni vi, naši gledaoci.

Od skromnih početaka gde smo se vodili željom da kultni regionalni filmovi ne padnu u zaborav, do godina kada se kanal smatrao isključivo partizanskim kanalom, pa sve do danas kada je KLASIK prepoznat kao sinonim za mesto susreta domaćeg filma.

Tokom naših 12 godina postojanja, naš kanal, ali i brend, raste zajedno s brojem naših gledalaca.

Više nismo Klasik TV, već samo KLASIK - kanal kom TV ne treba da bi objasnio šta predstavlja. Kroz sve ove godine puno smo naučili, pazili i pomno birali sadržaj, vadili ga iz prašnjavih arhiva i pripremali za emitovanje na kanalu koji je zbog svega toga postao kulturološki značajan za ceo region.

Prepoznatljivost širom regiona je ono što nas već neko vreme krasi i čime se ponosimo, stoga je logičan korak bio da iz našeg imena izbacimo „višak“.

U skladu s vremenom, ali i snagom koju smo zahvaljujući našim gledaocima dobili, odlučili smo se za promenu - prvenstveno imena i boja.

Takođe, osim primarne crvene boje, koju nismo menjali, dodali smo nove boje koje komuniciraju naš karakter i brand, koji se uklapa u moderno doba iako je dobar deo sadržaja antologijski. Kroz nove, moderne i žive boje jasno želimo da poručimo da je KLASIK moderan kanal koji emituje klasike s ovih prostora, ali i sadržaj koji će to tek postati.

Šta se ne menja?

Naša verna publika ne treba da brine - i dalje ostajemo mesto gde se emituju nadaleko poznati kultni jugoslovenski filmovi i serije, ali igrani i dokumentarni naslovi novijeg datuma. Na KLASIKU uvek možete da pronađete najbolje od filmske produkcije i regionalnog stvaralaštva -  to nismo i nećemo menjati.

Ostajemo verni onome što KLASIK simbolizuje – mesto na kom možete da pronađete najbolje od filmske produkcije i regionalnog stvaralaštva.

Naoružani našim novim izgledom, krećemo u ostatak 2022. sa svežom perspektivom i nadahnutim timom uz pregršt uzbudljivih novosti koje za naše gledaoce spremamo!

Datum objave
30
09
2022