8. STAR FILM FEST

U srijedu 18. kolovoza održana je službena konferencija za medije povodom osmog izdanja Star Film Festa.
Opširnije

O nadolazećem izdanju Star Film Festa govorili su: direktor festivala Matija Holjevac, gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček, predstavnik INE Damir Butković, producentkinja Star Film Festa Laura Prpić i voditeljka medija sektora Klara Berdais.

Star Film Fest se održava pod motom “Made of Stardust”, a nakon prošlogodišnjeg onlajn izdanja, ove godine se vraća u svom punom sjaju.

Organizatori su posebno istakli specifičan način održavanja ovogodišnjeg izdanja, uživo, ali i onlajn putem strima na službenim stranicama Festa.

Same projekcije filmova biće moguće gledati uživo na samim lokacijama festa, a svi oni koji neće biti u mogućnosti da prisustvuju, moći će da ih pogledaju onlajn na službenim stranicama Star Film Festa.

Matija Holjevac, direktor Star Film Festa, izrazio je zadovoljstvo zavidnim brojem ovogodišnjih prijava uprkos i daljoj prisutnosti koronavirusa. Tako je ove godine pristiglo 526 filmova iz 50 različitih zemalja, a stručne selektorke Anja Kavić i Martina Mladenović su odabrale 39 filmova koji će zasijati na ovogodišnjem platnu Star Film Festa. Direktor festa je predstavio i ovogodišnji žiri kog čine Iva Rosandić, Karlo Maloča, Lucia Stefania Glavic Mandarić i Tena Pataky.

Istakao je i kako će se svi segmenti programa biti realizovani u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na lokacijama  spoljnog prostora Kazališta 21 i novoobnovljenog prostora Centra Kreativne Industrije Sisak.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček naglasila je kako joj je izuzetno drago što se u program StarFilm Festa uklopio i prostor Centra Kreativne Industrije Sisak. Naglasila je i da je tokom poslednjih osam godina Star Film Fest narastao u prepoznatljiv i kvalitetan sisački festival - “Mislim da svi kada čuju ime Star Film Fest, poistovećuju ga sa dobrom, mladom, energičnom ekipom koja nam svake godine ponudi nešto novo.”

Medijima se zatim obratio predstavnik INE Damir Butković koji je naglasio već tradicionalnu saradnju INE sa zvezdanim festivalom u Sisku. U ime INE izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje i čestitao je organizatorima Star Film Festa na upuštanju u izazovnu realizaciju 8. izdanja festivala.

Poslednje reči konferencije preuzela je producentkinja Star Film Festa Laura Prpić koja  je upoznala medije s programom festivala uz naglasak na bogat i opširan prateći sadržaj. Tako 8. Star Film Fest uz takmičarske projekcije u živom i onlajn izdanju, publici nudi i izložbe realizovane u saradnji sa Gradskim muzejom Sisak i karlovačkom platformom F12, kao i brojne radionice i muzički program.

Za kraj, producentkinja je naglasila i saradnju Star Film Festa i Hrvatskih željeznica - za sve posetioce Star Film Festa koji će dolaziti vozom, osigurano je 40% popusta na povratnu kartu putovanja Hrvatskim željeznicama.

Nakon zahvale medijima na dolasku i praćenju službene pres konferencije, organizatori su se zahvalili na podršci sponzorima i ostalim medijima, i pozvali su sve zainteresovane na 8. StarFilm Fest koji će se održati od 26. avgusta do 28. avgusta u Sisku i onlajn.

Celu konferenciju za medije možete da pogledate na službenim Facebook stranicama Star Film Festa.

Datum objave
24
08
2021