2021. godina – godina rekorda za Klasik TV

Opširnije

Turbulentna i mnogima izazovna 2021.godina, koja se nastavila na neobičnu 2020. godinu, za nas na Klasik TV-u bila je po mnogo čemu uspešna.

Proslavili smo 11 godina emitovanja najboljih domaćih filmova i serija uz specijal od sedam premijera na Klasiku, tokom 2021. emitovali smo brojne cikluse od bindžovanja do komedija preko premijernih naslova na kanalu, a ostvarili su se i mnogi ciljevi koje smo godinama priželjkivali.

Rast popularnosti Klasik TV-a

Jedan od tih ciljeva svakako je bilo povećanje brojki gledanosti, a to je ono čime se itekako ponosimo u 2021. godini. Najviši mesečni SHR od pokretanja kanala dogodio se upravo u decembru 2021. - 0,91% SHR (Izvor: AGB Nielsen HR).

Osim što je poslednji mesec u godini probio sve rekorde, cela godina je bila rekordna - 2021. godina se pokazala kao najuspešnija godina našeg kanala – uz prosečan mesečni SHR od 0,69% (Izvor: AGB Nielsen HR).

Iako je 2021. definitivno najuspešnija godina kanala, trend rasta SHR gledanosti krenuo je još 2018. godine, a prošle godine definitivno je kulminirao snažnim brojevima i ono što je najvažnije - novim gledaocima. To samo pokazuje da smo već godinama na pravom putu!

Zbog toga možemo da kažemo kako je 2021. godina bila i više nego uspešna godina, i sigurni smo da će 2022, uz brojne promene koje spremamo, opravdati velika očekivanja, a sve to kako bismo našim gledaocima pružili najbolji regionalni sadržaj.

Klasici jugoslavenske kinematografije, ali i novija izdanja

Klasik TV je dostupan na preko 30 operatera u regionu, a ostvaren doseg od 6 miliona gledalaca u regionu (Hrvatska, Srbija, BiH, Slovenija, Crna Gora, Makedonija) i šire, dovoljno govori o našem značaju i potencijalu!

Pored emitovanja nadaleko poznatih kultnih jugoslovenskih filmova i serija, kao i novih igranih i dokumentarnih naslova, čime na kanalu uvek možete da pronađete najbolje od filmske produkcije i regionalnog stvaralaštva, u 2021. godini svoje gledaoce častili smo i brojnim premijernim emitovanjima.

Premijerno su se prikazivali filmovi novijih izdanja poput „Montevideo, Bog te video!“ „Kumek“, „ZG 80“, do starijih, ali jednako vrednih filmova i serija, kao što su „Samac u braku“, „Rekvijem za teškaša“, „Prokleta avlija“, „Volio bih da sam golub“ i mnogi drugi.

Kroz brojne filmske cikluse i maratone, poput ciklusa Iva Andrića i Gorana Markovića i bindžovanje kultnih serija kao što je „Jelenko“ ponovo smo otkrili bogatstvo filmske baštine ovih prostora.

Šta nas očekuje u 2022. godini?

Od modernizacije kanala – osveženja celog vizuelnog identiteta - do novog i premijernog sadržaja, ali i prodaje oglasnog prostora na kanalu, spremamo puno promena u ovoj godini koja bi za nas mogla da bude ogromna prekretnica.

Možemo samo da kažemo da jedva čekamo da vidite naše novo ruho, a do tada svoju dnevnu dozu filmova pronađite na našem Fejsbuku i Instagramu.

Datum objave
10
01
2022