Vrhunski odabir: najbolji filmski trenuci decembra

Nacionalna klasa, 15. 12., 22:00

Mladić iz beogradskog predgrađa, Flojd, automobilski trkač u nacionalnoj klasi, u skladu sa svojom strašću, važi i kao veliki ljubavnik. Ali nije u skladu sa njegovim ambicijama da i dalje vozi u nacionalnoj klasi.

Varljivo leto '68., 23. 12., 20:00

U leto 1968. godine maturant Petar, stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma. (1984)

Potreba da konačno nađe "ženu svog života" dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca, opštinskog sudiju, uštogljenog čoveka, dogmatskih shavatanja, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo "čvrstom rukom" i koji pati zbog svog buržoaskog porekla (otac mu je pre rata bio geometar i školovao se u Pragu). Kada konačno i nađe pravu istinsku, veliku ljubav, ona iz određenih, tada društveno aktuelnih zbivanja, biva prekinuta.

Sjećaš li se Dolly Bell?, 27. 12., 20:00

Radnja filma odvija se tokom jednog leta šezdesetih godina dvadesetog veka u Sarajevu. Glavni lik je dečak Dino, koji upoznaje svet gledajući filmove u lokalnom bioskopu i slušajući muziku u Domu omladine. Svoju prvu ljubav doživljava tako što se zaljubljuje u prostitutku Doli Bel, koju, na zahtev njenog makroa, treba sakriti.

Most, 29. 12., 20:00

Da bi zaustavili nemačku ofanzivu, partizani šalju elitni tim stručnjaka za eksplozive da dignu u vazduh strateški važan most. Osim što je pažljivo čuvan, most je naizgled neuništiv i jedina osoba koja poznaje njegove konstruktivne slabe tačke je arhitekta koji ga je izgradio. Međutim, on okleva da sarađuje jer mu je žao da uništi sopstveno remek-delo.

Hajrudin Krvavac je poznat kao jedan od najvećih majstora akcionog filma jugoslovenske kinematografije, a svi njegovi kvaliteti vidljivi su u filmu „Most“, koji je jedan od najuspešnijih u njegovom opusu, uz „Valter brani Sarajevo“ i „Partizansku eskadrilu”.