Vesterni na Klasiku

Za dolar više, 2. 12. u 21:45

Banda teroriše teritoriju Novog Meksika. Na njenom čelu je zloglasni El Indio za kojim su vlasti raspisale poternicu s nagradom od fantastičnih deset hiljada dolara koje će dobiti onaj ko ga dovede živog ili mrtvog. Okrutnom zločincu se niko ne usuđuje da stane na put. Ipak, pojavljuju se dvojica iskusnih lovaca na glave, tajanstveni Pukovnik i usamljeni revolveraš. Isprva konkurenti, njih dvojica će se na kraju udružiti i postati partneri u pogubnoj poteri za El Indiom.

Sedmorica veličanstvenih, od 2. 12. u 23:55

Sedam muškaraca sa zapadne strane Sedinjenih Država udružuju se da formiraju zakon u gradu kojem je, u dobru i zlu, potrebna njihova zaštita od bezakonja zapada. Sastoje se od ozloglašenog revolveraša, bivšeg lovca na glave, lukavog prevaranta, mladog istočnjačkog amatera, revolveraša, oslobođenog roba koji je postao iscelitelj i bivšeg propovednika koji traži pokoru. Iako su se u početku udružili da zaštite prašnjavo seminolsko selo od odmetnutih bivših vojnika Konfederacije (dok je film bio o zaštiti meksičkog sela od razbojnika), kasnije su se udružili da zaštite grad u narednim godinama od stalnih prevara koje prete da ga unište.

Dobar, loš, zao, 9. 12. u 21:50

Dobar je Blondi, lutajući revolveraš sa snažnim ličnim osećanjem časti. Loš je Anđeosko Oko, sadistički ubica koji uvek sređuje svoju metu. Zao je Tako, meksički bandit koji uvek vodi računa samo o sebi. (The Good, The Bad And The Ugly, 1966)

Ubedljivo najambiciozniji i najuticajniji vestern svih vremena Dobar, loš, zao predstavlja fantastičnu mešavinu mita i realizma. Klint Istvud je ponovo u ulozi "Čoveka bez imena", ovog puta udruženog s dvojicom revolveraša u potrazi za 200 000 dolara - i neće dozvoliti da mu se išta, čak ni frakcije građanskog rata, nađu na putu.

Komanči, 16. 12. u 21:55

Vođa odmetnutih Komanča Crni Oblak (Henri Brendon) napada meksičko selo i kidnapuje prelepu Margaritu Alvarez (Linda Kristal). Bežeći u Sedinjene Države, nailaze na grupu lovaca na skalpove, a poglavica Komanča iz plemena Antilopa, Kuana (Kent Smit), ih sprečava da ih masakriraju. Uprkos naporima graničnog izviđača Džima Rida (Dejna Endruz), izbijaju previranja između belaca i pobunjenih Komanča, a Kuana i Rid se bore da obnove mir.ž

Vera Cruz, 23. 12. u 21:50

Meksiko, druga polovica 19. veka. Iskusni sredovečni Ben Trane (Gari Kuper), povratnik iz američkog građanskog rata, i beskrupulozni Džoe Erin (Burt LanKaster) udruže se kako bi za dobru novčanu naknadu pratili i štitili groficu Marie Duvare na putu za Vera Kruz. Tokom puta Ben i Džo otkriju da je u grofičinoj kočiji skriven sanduk sa zlatnicima, namijenjen caru Maksimilijanu za borbu protiv huarističkih pobunjenika odlučnih svrgnuti habsburškog cara i izboriti nezavisnost Meksika. Dok Džo, u saradnji sa podjednako egoističnom groficom, želi zlato prisvojiti za sebe, Ben ga je sklon prepustiti pobunjenicima koji se bore za pravednu stvar. Pogotovo nakon što se zbliži sa mladom džeparicom Ninom, koja je zapravo suradnica huarista...

The Magnificent Seven, 30. 12. u 22:25

Grupa bandita svake godine teroriše malo meksičko selo. Starešine sela pošalju trojicu meštana do SAD-a u potrazi za revolverašima, ne bi li ih oni odbranili. (Magnificent Seven, 1960.)

Za to se okupi sedmorica, svako sa svojim razlogom. Oni moraju da obuče seljane i pomognu im u odbrani protiv tridesetočlane bande koja će doći da ukrade hranu.