Veličanstvena petorka u avgustu

Čovek za zapada, 6. 8. 11:40

Bivši revolveraš Link Džons (G. Kuper) okrenuo se poštenom životu i postao ugledni meštanin malog gradića, čiji ga stanovnici sada šalju u veći grad da pronađe učiteljicu za njihovu novu školu.

Putujući vozom, Link upoznaje prevaranta Sema Bizlija (A. Konel) i zgodnu pevačicu Bili Elis (Dž. London). Nakon što maskirani razbojnici opljačkaju voz, Link, Sem i Bili zateknu se sami usred pustoši, stotinama kilometara udaljeni od civilizacije.

Link ih povede do skrivenog mesta gde se nekad skrivala njegova nekadašnja banda. Link otkrije kako je banda još uvek tamo i kako su oni odgovorni za pljačku vloza. Kriminalce predvodi zloglasni Dok Tobin (L. Dž. Kob), koji mu je godinama bio poput oca.

Čatova zemlja, 10. 8. 13:05

Čato, inače melez, svakodnevnim poslom odlazi u grad gde ga najpre verbalno, a potom i fizički napada grupa ljudi. U samoodbrani on ubija poznatog američkog maršala i prinuđen je da, boreći se sačuva svoj život, pobegne u pustinju.

Za njim kreće prava potera, dolaze do kolibe gde pronalaze njegovu ženu i dete. Ženu najpre siluju, da bi je potom, zajedno sa detetom, ubili. Čatu postaje jasno da je vreme za osvetu.

Povratak čoveka zvanog Konj, 12. 8. 12:00

Lord Džon Morgan (Ričard Haris), razočaran "civilizovanom" aristokratijom Engleske, vraća se na američki Zapad u potrazi za životom koji je nekada vodio među ponosnim plemenom Žute ruke. Ali umesto toga pronalazi uništenje: brutalni i krvavi rat koji su beskrupulozni lovac i njegovi sledbenici naneli njegovoj usvojenoj braći po krvi. Desetkovani, porobljeni i proterani iz svog doma, njihova jedina nada da se bore za svoju svetu domovinu sada leži u Morganu... čoveku koga zovu Konj.

Konjanici, 13. 8. 11:15

Proleće je 1863. godine, Američki građanski rat je u toku. General Grant naredi pukovniku Marloveu (J. Wayne) i majoru Kendalu (W. Holden) da poduzmu važnu akciju - da uz pomoć tri vojne trupe iz svoje baze u severnom Mississippiju prodru duboko u neprijateljski teritorij i unište železničku prugu između stanice Nevton i Viksburga čime bi se presekao najvažniji put preko kojega se snabdeva južnjačka vojska. U toku zadatka Marlove susreće lepu Južnjakinju (C. Towers) koja je odana njihovim neprijateljima te je on odluči držati na oku tokom celoga puta, da potajno ne obavesti saveznike o njihovim planovima. Kendall, severnjački narednik, i sirovi, celim događajem opterećeni Marlove imaju različite poglede na neke stvari i dolazit će do sukoba između njih…

Lovci na skalpove, 14. 8. 12:15

Lovac Džoi je trgovački putnik koji nosi vrednu robu. Grupa Indijanaca ga zaustavlja i ostavlja mu roba,a zauzvrat mu uzimaju robu.