Vesterni u januaru na Klasiku

Revolveri sedmorice veličanstvenih, 6. 1. u 20:55

Sedmorica veličanstvenih ponovo jašu u ovom akcionom nastavku jedne od najslavnijih vestern saga u istoriji filma. Džordž Kenedi i Džejms Vitmor neustrašivo kreću u hrabru i uzbudljivu avanturu koja donosi neprekidno uzbuđenje! Kada ozloglašeni desperado Kris Adams (Kenedi) dobije ponudu za veliku nagradu za oslobođenje mladog meksičkog revolucionara iz zatvora, njegova ekipa odvažnih revolveraša kreće na avanturu života... I otkriva da nešto ipak vredi više od bogatstva u zlatu.

Čovjek od zakona, 13. 1. u 22:20

Lawman (sh. Čuvar zakona) je američki vestern film snimljen 1971. godine u režiji Michaela Winnera. Protagonist, čiji lik tumači Bert Lankaster je teksaški šerif koji nastoji dosljedno sprovoditi zakon, pri čemu ne bira sredstva. Radnja prikazuje kako dolazi u jedan grad uhapsiti nekoliko kauboja zbog ubistva, a što izazove nezadovoljstvo lokalnog moćnika i sukob koji će eskalirati do krvoprolića. Lawman je napravljen u stilu tada popularnih revizionističkih vesterna, odnosno predstavljao je film u kome su izbrisane dotadašnje čvrste granice podjele na "dobre" i "loše momke" u vesternima.

Sabata, 20. 1. u 20:55

Grupa lopova opljačka sef sa 100.000 dolara i planira da iskoristi novac za kupovinu zemljišta u blizini planirane pruge. Lopovi misle da su se izvukli, ali nisu računali na Sabatu (Li Van Klif), nasilnog, beskrupuloznog lovca na glave sa jakom željom da se dočepa novca. Udružuje se sa svojim partnerom Bendžom (Vilijam Berger) i lokalnim razbojnikom po imenu Karinča (Pedro Sančez). Sabatino brzo izvlačenje oružja i dovitljivost stvoriće pakao za lopove.

Adios Sabata, 27. 1. u 20:55

Radnja filma je smeštena u Meksiko, u vreme vladavine meksičkog cara Maksimilijana I.

Sabata je unajmljen od strane gerilskog vođe Señor Ocaño-a da ukrade pun vagon zlata od austrijske vojske. Ipak, kada Sabata i njegovi partneri, Escudo i Ballantine uđu u dotični vagon, oni otkrivaju kako se u njemu ne nalazi ništa drugo sem hrpe peska. Ubrzo nakon toga oni otkrivaju kako je zlato odneo austrijski pukovnik Skimmel, što Sabatu tera na smišljanje plana koji bi mu omogućio da zlato ukrade nazad.