Uzavrele strasti na KLASIKU!

Buđenje prirode smo odlučili da iskoristimo i za razbuđivanje vaših hormona pa vam donosimo najbolje od provokativnih filmova na KLASIKU! Regionalna kinematografija kroz svoju istoriju je poznata po izletima u škakljiva područja, a iako iz današnje perspektive to izgleda sasvim normalno, u ondašnje vreme to je bilo pomeranje granica.

Jedan od filmova koji podosta otvoreno prikazuje scene seksa je “Maškarada” (17. 4., 1:00). Priča koja prati Dinu, suprugu uglednog direktora, koja se neplanirano zaljubi u mladog studenta i sportistu Luku kojeg zaposli kao svog trenera. Suprug naravno pročita njenu nameru pa poziva Luku i njegovu devojku na večeru. Čitav događaj se pretvara u orgiju, ali i brojne druge scene seksa. Neke od scena bile su neko vreme izbačene, ali su početkom ‘80-ih vraćene, a film je postao ogroman hit u Jugoslaviji.

Ljubav prema ženama pokazaće se mnogo jačom od one prema partiji, u komediji “Sex - partijski neprijatelj br. 1” (11. 4., 21:00). U središtu radnje je mladi skojevac koji prolazi iz jednog ratnog podviga u drugi, ali svaki od njih je povezan s nekom ljubavnom avanturom. Završetak rata doneće mu nastavak ljubavnih avantura, koje će mu olakšati čak i mračan period rezolucije Informbiroa.

Ali razuzdani hormoni nisu rezervisani samo za odrasle. To verno dočarava i film “Klip” (21. 4., 23:35) koji na otvoren i dinamičan način pokazuje tinejdžerski bunt i protest protiv odraslih i samih sebe. Kroz lik Jasne, rediteljka Maja Miloš je na jedinstven način prikazala svet tinejdžera i njihov stil života kad pobuna postane sredstvo protiv autoriteta.