Serija koja je pomerila granice natprirodnog od maja premijerno na KLASIKU!

Malo selo u Istočnoj Srbiji. Mitar, miran i povučen čovek, dobija pomračenje uma i nasumice ubija dvanaestoro ljudi. U trenutku kada Petar, pregovarač BIA-e, stiže na lokaciju, Mitar će pucati sebi u glavu, izgovarajući reč “KATABAZA”. Pokušavajući da rasvetli motive zločina, Petar zajedno sa inspektorima Tomićem i Blagojevićem u slučaj uvodi Natašu, uglednu psihološkinju koja treba da utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili je u pitanju neki drugi motiv…

Serija “Crna svadba” je specifična po mnogo čemu.

Prvo što predstavlja iskorak u regionalnoj produkciji igranih TV serija – oko projekta se s jedne strane okupila mlada glumačka ekipa, a s druge veterani glumačke profesije. Na scenariju se radilo preko godinu dana, scenaristički tim je uzeo u obzir stručnu literaturu na temu vlaške magije i egzorcizma, a sam scenario prošao kroz više verzija dok nije došao do finalne.

Pored ovih detalja, serija je ambiciozna i po snimajućim lokacijama, koje se nalaze širom Srbije i delom u Sloveniji, a budući da se radnja serije jednim delom odigrava i u prošlosti, u seriji je prikazana rekonstrukcija 1976. godine.

Još par zanimljivih momenata u vezi sa serijom jeste da je spojila dvojicu kolega i prijatelja sa klase, Nikolu Koja i Uliksa Fehmia, gde se Nikola Kojo posle više godina vratio na televiziju, a Uliks Fehmiu je došao iz SAD-a zbog angažovanja na projektu.

Serija koja se dotiče intrigantne teme vlaške magije i onostranog, koja koketira sa više različitih žanrova, od trilera i misterije do primesa horora, koja okuplja izvrsnu glumačku postavu iz Srbije i regiona, kreće sa emitovanjem vikendom u maju u večernjem terminu na KLASIKU! Ne propustite da se priključite – čekamo vas!