Septembar na Klasiku

Guča, 5. 9. 20:00

Tinejdžerka Julijana, ćerka najvećeg belog trubača u zemlji – Sačma Trandafilovića, zaljubljena je u svog vršnjaka Romea, perspektivnog trubača iz ciganskog orkestra „Sandokanovi tigrovi“. Sačmo neće ni da čuje za njihovu ljubav. Učiniće sve da ih razdvoji, jer ne želi nekog drugačije boje kože pored svoje ćerke.

Mrtav 'ladan, 13. 9. 20:00

„Mrtav Ladan“ prati dilera Limenija i dva brata, Lemija i Kizu, koji prokrijumčare svog mrtvog dedu u voz da ga odvezu kući na sahranu. Ova dva zapleta se prepliću i nastaje pakao.

Lemi i Kiza su dva brata koji mrtvog dedu moraju da donesu iz Beograda u Vršac, a nakon što potroše sav novac, odlučuju da telo prokrijumčare vozom. Oblače dedu i stavljaju telo u voz i govore svima da spava. Nakon što Lemi i Kiza odu u trpezariju da piju, diler Limeni, u strahu od policije, stavlja paketić droge u dedin džep. Voz naglo koči, a kofer pada pravo na dedinu glavu. Ostali putnici, misleći da ga je to ubilo, izbezumljeno bacaju njegovo telo kroz prozor pod izgovorom da je deda ustao i izašao. Tada počinje potraga za dedinim telom, ali to neće biti lako.

Sex - partijski neprijatelj br. 1, 15. 9. 21:30

Avanture mladog šnajderovog šegrta, skojevca, koji kao heroj ide od jednog do drugog ratnog podviga, ali svaki od tih postupaka je povezan sa nekom ljubavnom avanturom, jer je njegova ljubav prema ženama mnogo jača od ljubavi prema partiji. Njegova sudbina se nastavlja na isti način i posle rata, pa zahvaljujući svom neumornom ljubavnom entuzijazmu, srećno prolazi kroz mračni period razrešenja Informbiroa. Adaptacija istoimenog romana Dušana Saboa.

Maratonci trče počasni krug, 24. 9. 20:00

"Samo je smrt siguran posao", čuje se u jednoj od najboljih komedija srpske kinematografije, crnohumornom filmu "Maratonci trče počasni krug" (1982) reditelja Slobodana Šijana (Ko to tamo peva, Davitelj protiv davitelja). Nastao prema tekstu dramatičara Dušana Kovačevića, film je urnebesna kombinacija burleske o pet generacija grobarske porodice Topalović i kriminalističke potke o najmlađem članu porodice koji od naivnog zanesenjaka postaje hladnokrvni ubica.

Boško Buha, 27. 9. 20:00

Detinjstvo njegove generacije surovo je prekinuo rat, prisilivši njega i njegove vršnjake da prerano sazru. Ipak, u predahu bitaka i iscrpljujućih marševa, živnula bi opet klica nagona za igrom i nestašlucima, dečja radoznalost, prve ljubavi. Boreći se sa odraslima ta deca su se borila za ostatke svog detinjstva.