Rođendan u znak sretne trinaestice

Za neke možda nesrećan, ali nama je 13 itekako srećan broj. Upravo ove godine slavimo srećni trinaesti rođendan, koji ćemo proslaviti kako drugačije nego fantastičnim filmskim vikendom.

Rođendanski parti započinjemo komedijom prepunom ludih fora, još luđih scena i nezaboravnog ‘dedinog’ leša. Naravno, reč je o filmu Mrtav ‘ladan (27. 10, 20:00) koji će vas povesti na suludo putovanje do Vršca uz lepezu šarolikih likova. Posle Vršca, uputite se u Beograd na legendarni fudbalski okršaj u filmu ZG80 (27. 10, 21:50) uz koji ćemo se prisetiti čuvene utakmice između Dinama i Crvene zvezde.

Slavlju će se pridružiti i porodica Topalović (Maratonci trče počasni krug, 28. 10, 20:00) čije je pogrebno preduzeće izvor salvi smeha, porodičnih razmirica i pokojeg neuspešnog pokušaja razvoja biznisa. Na parti će vas, kao prave goste, dovesti Taksi bluz (28. 10, 21:40) i vozač Marko, čije će zgode i nezgode obeležiti subotnje veče.

Nedelju ipak posvećujemo filmovima koji su nas proslavili, kultnim ratnim jugoslovenskim klasicima. Zaputite se na Sutjesku (29. 10, 20:00) i jednu od najvažnijih epizoda partizanskog pokreta. Poraz koji je postao pobeda zauvek je zabeležen u filmu koji i danas ima široku publiku. Ako više volite letenje, Partizanska eskadrila (29. 10, 22:10) odvešće vas na početke osnivanja partizanskog ratnog vazduhoplovstva.

Red komedije, red drame i red jugoslovenskih evergrina, za rođendanski vikend pripremili smo, kao pravi slavljenici, za svakog ponešto. Uživajte u tri dana vrhunskih filmova i proslavite s nama veseli 13. rođendan!