Raskoš talenta Mustafe Nadarevića

Mala pljačka vlaka, 15. 6., 22:00

Lika, 1918. U stenovitom predelu, među jarugama, nalazi se mala žandarmerijska stanica sa nekoliko žandara na čelu sa načelnikom Cokulom. Krajem divljaju razbojnici predvođeni Todorom Strašnim. Dani u pustoši provode igrajući gudale i ispijajući rakiju. Šef stanice je u dosluhu sa Todorom jer se ne zna šta će doneti sutra, odnosno da li će Austrougarska da sačuva svoju vlast. Pustopoljinom putuje carski inspektor iz Beča u pratnji nekoliko ljudi. Todor i ostala družina pljačkaju carskog inspektora.

Već viđeno, 15. 6., 23:45

Mihailo, nekada sjajan mladi pijanista, sada je nastavnik klavira u obrazovnom centru. Kolege ga smatraju čudakom, ali ga ostavljaju na miru da živi svoj usamljenički život. Sve se menja u trenutku kada se u njegovoj školi pojavi mlada devojka. Kontakt sa njom, novi, erotski intezivan život, izaziva u njemu čudnu pojavu - kako je sve to već jedanput video. Naime, situacije koje proživljava, čine mu se ponovljenim. Njegova trauma, klavir, izaziva bolne emocije i patološki strah, stapanje prošlosti i sadašnjosti, gurajući ga u tragediju. Britanski filmski institut uključio je Već viđeno na listu 100 najboljih evropskih filmova strave.Takođe je jedini srpski film koji je zastupljen u prestižnoj enciklopediji horor filma Overlook Film Encyclopedia: Horror iz 1994. autora Fila Hardija.

Otac na službenom putu, 16. 6., 21:40

Otac na službenom putu je priča o dečaku kroz čiju svest i osećanja prelamaju burne pedesete godine. Vreme u kome živi nije naklonjeno ni njemu ni njegovom ocu koji radi u Ministarstvu rada. Mreža intriga vodi oca u zatvor. On je jedan od tada uhapšenih čija krivica nikada nije utvrđena. On je žrtva vremena u kojem se Jugoslavija, odupirući se naletu staljinističkog dogmatizma, našla u situaciji da je grešila.

Miris dunja, 16. 6., 23:55

"Miris dunja" je jedan od dragulja bosanskohercegovačke kinematografije, čime je Mirza Idrizović potvrdio svoje rediteljske kvalitete. Briljantni Mustafa Nadarević oduševio briljantnom ulogom Mustafe.

Zahvaljujući drugarstvu sa nacistima, sarajevski biznismen se brzo obogatio tokom Drugog svetskog rata. Međutim, njegova fascinacija jevrejskom devojkom dovešće do katastrofalnih posledica.