Premijerno pogledajte film „Čaruga“!

Kako se jedan čovek, od heroja i romantičnog revolucionara, pretvorio u surovog ubicu?

Ovo je priča o hajduku, koji je po svaku cenu želeo da donese revoluciju u svoju domovinu.

Godine 1918. Čaruga postaje vođa pobunjenih seljaka, koji žele da podele zemlju veleposednika između sebe. Nakon njegovog ubistva, Čaruga dospeva u zatvor iz kog ubrzo beži i pridružuje se pobunjenicima, čiji je glavni cilj borba za pravdu. Čaruga postaje poznat kao zaštitnik sirotinje, međutim to vremenom prerasta u sve češće pljačke i ubistva. Tako od jednog simbola pobune i borca za pravdu, postaje surov lik, opsednut parama i moći.

Reditelj Rajko Grlić je za ovu kompleksnu političku dramu angažovao „prvi tim“ jugoslovenskih glumaca. Ipak, kreiran u vreme velike besparice, „Čaruga“ je na veliko platno stigao težim putem. Film je pet godina čekao na blagoslov filmskih kuća, i za to vreme su ga pratile brojne političke optužbe i finansijske nedaće.

Snimanje je trajalo osam nedelja, ekipa je brojala 85 profesionalaca, dok je za potrebe filma korišćeno 45 različitih objekata. Još jedna zanimljivost je da su glumci koristili originalno oružje iz muzeja i da je po nekim procenama ispaljeno 15 hiljada metaka!

Pozivamo vas da pogledate ovo, po mnogočemu posebno ostvarenje, 3. februara, od 20 časova, premijerno na KLASIKU!