Premijere osvajaju KLASIK

Za sve ljubitelje domaćeg filma, KLASIK je spremio pregršt iznenađenja - premijere filmova najrazličitijih žanrova, koji su nastali tokom različitih perioda, emitovaće se tokom celog juna! Spremite se i ne zaboravite da pratite kanal, kako ne biste propustili svog favorita!

Vir - Drama koja je okupila glumačke legende Dragana Nikolića, Mirjanu Karanović i Milorada Mandića Mandu priča priču o periodu devedesetih iz ugla mladih. Oni pokušavaju da pronađu sebe dok ih okolnosti sputavaju i vuku na dno. Film se sastoji iz tri različita toka radnje, od kojih svaki prati različitog junaka tokom 48 sati, sve dok u njihovim životima ne dođe do velikog preokreta… “Vir” se emituje 6. 6. od 22.20 časova.

Taksi bluz - Šarmantna komedija sa Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi. Tokom jedne urnebesne noći pratimo Marka, propalog dramaturga koji radi kao taksista. Naizgled uobičajen dan na poslu će se pretvoriti u haos, kada mu u vozilo ušeta dečak koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu… Glumačku ekipu čine još i Milena Predić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović i mnogi drugi. “Taksi bluz” je na programu 10. 6. od 20 časova.

Mamula - Imamo nešto i za najhrabrije - horor Mamula priča priču o dve studentkinje iz Amerike, koje dolaze u Crnu Goru kako bi posetile prijatelja iz detinjstva. Družina nakon par dana odlučuje da poseti misteriozno ostrvo Mamulu, uprkos upozorenjima da se tamo dešavaju opasne i začudne stvari. Nakon što otkriju tajnu koju Mamula krije, životi će se im naći u opasnosti… “Mamula” vas čeka 15. 6., 25 minuta nakon ponoći!

Nekad su bili ljudi je slovenački film iz 2021. godine. Moamer Kasumović, koji igra jednu od glavnih uloga, otkrio je da nakon više od 10 godina, opet udružio snage sa rediteljem Goranom Vojnovićem i glumcem Francescom Borchijem - prvi put je to bilo na filmu “Piran Pirano”. Pratimo priču Vučka i Lava koji će upasti u veliku nevolju nakon što im plan da dobiju pare od osiguravajućeg društva pođe po zlu… Film je na programu 20. 6. od 22:45.

Doktor Rej i đavoli je film rađen u koprodukciji Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, a dobio je podršku fondacije “Nikolas Rej” iz Njujorka. U biografiji ovog čuvenog reditelja postoji takozvana “crna rupa” između 1963. i 1967. godine, pa film otkriva šta se događalo u ovom tajanstvenom periodu njegovog života. Režiju potpisuje Dinko Tucaković, a glavne uloge poverene su Polu Mariju i Draganu Bjelogrliću. Rezervišite 28. 6. od 20.50 časova!

Pozivamo vas da budete uz KLASIK i najbolje domaće filmove!