Premijere najrazličitijih žanrova u maju: Hit filmovi po prvi put na KLASIKU

Čekaj me, ja sigurno neću doći Filmska priča iz 2009. prati Alena, koji pati nakon što ga je ostavila dugogodišnja devojka. Uprkos savetima prijatelja, on se i dalje javlja Teodori, dok se ona zaljubila u Nemanju. Problem postaje veći, jer Nemanja ne želi nju, već Marinu, koja ga i ne primećuje - predmet njenih snova je upravo Alen. Pošto svako želi da bude sa onim ko ne želi njega, stvara se začarani krug nesrećnih i izmučenih ljudi, u čijem središtu se nalazi Bane, vlasnik kafića kome se svi redom žale, dok on nema kome… Uloge tumače Miloš Samolov, Mirjana Karanović, Gordan Kičić.

Rusko meso je kriminalistički triler iz 1997. godine. Kako je Laura, nakon izlaska iz zatvora, počela da radi u javnoj  kući, njena smrt nije nikog iznenadila. Međutim, njena sestra ne veruje da se radi o samoubistvu kako je zaključeno u policijskom izveštaju i započinje svoju istragu. Pod lažnim imenom se zapošljava u istom bordelu u kome je radila Laura i počinje da otkriva mračni svet prostitucije, krijumčarenja, organizovanog kriminala… U filmu igraju Barbara Nola, Goran Grgić, Ivo Gregurević…

Smrt čoveka na Balkanu je crna komedija o balkanskom mentalitetu, specifična po tome što se cela radnja odvija u jednom danu, praktično u jednom kadru. Kada kompozitor izvrši samoubistvo ispred svoje web kamere, pucanj će privući komšije, koji nisu svesni da je ona uključena. Dok čekaju policiju, piju, jedu, igraju šah, sećaju se pokojnika, a događaji kreću neočekivanom putanjom onda kada shvate da ih kamera sve vreme snima… Uloge tumače Emir Hadžihafizbegović, Radoslav Milenković, Nataša Ninković.