Premijere na KLASIKU u februaru donose duhovite i istinite priče o savremenom društvu

Bez obzira da li ste nostalgičar ili volite da sa duhovite strane vidite savremeno društvo i stanje kroz koje republike bivše zemlje prolaze, filmovi koji se premijerno prikazuju na KLASIKU u osnovi svake priče imaju istinske ljudske vrednosti.

Ljudožder vegetarijanac

Ekranizovani roman doktora Ive Balenovića govori o naizgled uspešnom ginekologu koji očekuje napredovanje na poslu. On je sociopata, vegetarijanac, ima luksuzan stan i auto, vodi računa o svom izgledu i deluje pošteno u tranzicionom okruženju kakvo je hrvatsko društvo. Prava istina o doktoru je da je korumpiran i beskrupulozan, a počinje da se bavi i neetičkim abortusima jedne javne kuće.

Ova horor drama bila je 2012. nomirana za prestižnu filmsku nagradu Oskar za najbolji strani film, a „Ljudožder vegetarijanac” na programu je 10. 3. od 23:15.

Oprosti za kung fu

Dugometražni hrvatski film o patrijarhalnoj sredini i tradicionalizmu Dalmatinske zagore kroz komične i dramske elemente šalje poruku protiv netolerancije, u prvom redu rasne. Trudna devojka se posle rata vraća u svoje selo dok njena porodica ne zna da ona očekuje bebu druge boje kože. Dolazak deteta na svet donosi velike potrese u ovoj maloj sredini.

Film „Oprosti za kung fu” na programu je 17. 3. od 21:50.

Jedan sasvim normalan dečko - A. S. (25)

Film “A.S. (25)” prati Saleta, glavnog junaka, koji zajedno sa svojim ortakom Andrejem jedne večeri pljačka menjačnicu. Međutim akcija polazi po zlu i oni spletom okolnosti završavaju u stanu studentkinje iz Poljske, koja postaje njihov talac. Scenario filma je inspirisan istinitim događajem od pre nekoliko godina, a na pisala ga je rediteljka Milena Grujić.

Ovo uzbudljivo ostvarenje pogledajte na KLASIKu, 13. 3. u 01:00 sati.