Obračun na KLASIKU svakog dana (skoro) u podne!

Sedmorica veličanstvenih, 17. 7. 12:05

Grupa bandita svake godine teroriše malo meksičko selo. Starešine sela pošalju trojicu meštana do SAD-a u potrazi za revolverašima, ne bi li ih oni odbranili. (Magnificent Seven, 1960.)

Za to se okupi sedmorica, svako sa svojim razlogom. Oni moraju da obuče seljane i pomognu im u odbrani protiv tridesetočlane bande koja će doći da ukrade hranu.

Sabata, 20. 7. 12:20

Grupa lopova opljačka sef sa 100.000 dolara i planira da iskoristi novac za kupovinu zemljišta u blizini planirane pruge. Lopovi misle da su se izvukli, ali nisu računali na Sabatu (Li Van Klif), nasilnog, beskrupuloznog lovca na glave sa jakom željom da se dočepa novca. Udružuje se sa svojim partnerom Bendžom (Vilijam Berger) i lokalnim razbojnikom po imenu Karinča (Pedro Sančez). Sabatino brzo izvlačenje oružja i dovitljivost stvoriće pakao za lopove.

Posljednji apaš, 25. 7. 12:55

Novi Meksiko, 1886. Džeronimo (M. Blu), poglavica Čirikaua Apača prisiljen je da se preda američkoj konjici. Mladi apački ratnik Masai (B. Lankaster) odbija predaju i odluči boriti se potpuno sam, ali je uhvaćen i vezan u lance. Uhvatio ga je konjički indijanski skaut Al Siber (Dž. Mekintajer) i uverava ga da su dani ratničkog života završeni i da je on samo običan pokoreni Indijanac. Masai, Džeronimo i ostali apački ratnici odvojeni su od žena i dece, zatvoreni u železnički vagon i kreću na put do Floride, u rezervat St. Augustin. Kad se voz zaustavi u St. Luju gde, zahvaljujući pokvarenom indijanskom agentu Vedleu (Dž. Dener), postaju novinska senzacija, Masai koristi gužvu i beži iz voza. Uspelo mu je da dođe u Oklahomu i predahne na farmi jednog Čiroki Indijanca Dosona (M. Ankrum) koji je prihvatio način života belog čoveka. Kad Masai odlazi Čiroko mu daje seme indijanskog kukuruza, savetujući mu da ga ne pojede već, kad bude imao farmu, posadi i uzgaja. Masai u početku ne veruje da je moguće promeniti način života i postati poput Čirokija, no kad dođe na apačku teritoriju u Novom Meksiku, to mu se čini mogućim. Upozna Nalinle (Dž. Piters), ćerku novog apačkog poglavice Santosa (P. Gilfojl), koji izda Masaija skautu Siberu. Misleći da ga je izdala i Nalinle i da je zaljubljena u Apača Honda (Č. Bronson), Massai želi da se osveti i njoj i njenom ocu…

Objesite ga bez milosti, 27. 7. 12:15

Banda od devet ljudi nepravedno optuži Džeda Kupera za ubistvo i krađu stoke. (Hang 'Em High, 1968)

Oni ga obese i tako ga ostave da umre u mukama. Ali Džed Kuper ne umire! On je preživeo vešanje i postepeno se vraća na svoju predhodnu profesiju šerifa i kreće u potragu za onima koji su ga linčovali kako bi ih odveo pred lice pravde...

Dobar, loš, zao, 30. 7. 12:00

Dobar je Blondi, lutajući revolveraš sa snažnim ličnim osećanjem časti. Loš je Anđeosko Oko, sadistički ubica koji uvek sređuje svoju metu. Zao je Tako, meksički bandit koji uvek vodi računa samo o sebi. (The Good, The Bad And The Ugly, 1966)

Ubedljivo najambiciozniji i najuticajniji vestern svih vremena Dobar, loš, zao predstavlja fantastičnu mešavinu mita i realizma. Klint Istvud je ponovo u ulozi "Čoveka bez imena", ovog puta udruženog s dvojicom revolveraša u potrazi za 200 000 dolara - i neće dozvoliti da mu se išta, čak ni frakcije građanskog rata, nađu na putu.