Novih 5 vesterna u septembru na Klasik TV - u!

Čovek sa zapada, 2.9. u 21:50

Bivši revolveraš Link Džons (Gari Kuper) okrenuo se poštenom životu i postao ugledni meštanin malog gradića, čiji stanovnici ga sada šalju u veći grad da pronađe učiteljicu za njihovu novu školu.

Putujući vozom, Link upoznaje prevaranta Sema Bislija (Artur O’Konel) i zgodnu pevačicu Bili Elis (Džuli London). Nakon što maskirani razbojnici opljačkaju voz, Link, Sem i Bili ostaju sami usred pustoši, stotinama kilometara udaljeni od civilizacije.

Link ih povede do skrivenog mesta na kom se nekada sakrivala njegova nekadašnja banda. Link otkrije da je banda još uvek tamo i da su oni odgovorni za pljačku voza. Kriminalce predvodi zloglasni Dok Tobin (Li Dž. Kob), koji mu je godinama bio poput oca.

Dan revolveraša, 9.9. u 21:40

Preispitujući stare vestern mitove, Stardžes je prikazao Vajata Erpa izuzetno slojevitu i tragičnu figuru, čoveka koji se ne osvećuje toliko da bi zadovoljio pravdu koliko zbog uživanja u ubijanju. "Dan revolveraša" je jedan od ključnih filmova za razumevanje nestanka klasičnog vesterna i pojave tzv. antivesterna.

Nakon što u obračunu kod O. K. Korala ubiju nekoliko ljudi zloglasnog Ajka Klentona (Robert Rajan), šerif Vajat Erp (Džejms Garner), njegova braća Morgan i Virdžil, i prijatelj Dok Holidej (Džejson Robards) moraju pred sudom da dokažu da nisu hladnokrvne ubice već sprovoditelji zakona. Sud oslobađa Erpa i Holideja od krivice, ali moćni Klenton, čiji cilj je potpuna kontrola nad Arizonom, odmah potom nastavlja da progoni porodicu Erp. Njegovi plaćenici rane Virdžila i ubiju Morgana Erpa. Kako suđenje za ubistva propadne, jer se jedini svedok plaši pojavljivanja na sudu, Vajat Erp odlučuje da uzme zakon u svoje ruke...

U klancu Nevade, 16.9. u 21:50

Nakon dojava o epidemiji difterije u jednoj izolovanoj vojnoj tvrđavi na zapadu, američka vlada šalje posebnu železničku kompoziciju s lekovima i ostalim potrebnim materijalom. U vozu su, između ostalih, i zamenik saveznog šerifa Nejtan Pirs (Ben Džonson), major Klermont (Ed Loter), guverner Ričard Ferčajld (Ričard Krena), i guvernerova pratilja Marika (Džil Ajrland). Zbog tehničkih problema voz se privremeno zaustavlja na usputnoj stanici na kojoj zamenik Pirs hapsi varalicu na kartama, tajanstvenog Džona Marija (Čarls Bronson). Pravi problemi iskrsnu tek nakon nastavka puta, jer netko ubije dr Molinua (Dejvid Hadlston). To neće biti jedino ubistvo u vozu...

Dok, 23.9. u 22:10

Dok je američki vestern film snimljen 1971. godine u režiji Frenka Perija. Temelji se na stvarnim događajima vezanim za legendarni obračun kod O.K. Korala 1881. godine, a protagonista, čiji lik tumači Stejsi Kič, je poznati profesionalni kockar i revolveraš Dok Holidej. Radnja prikazuje kako zajedno sa svojom devojkom, prostitutkom Kejt Elder (čiji lik tumači Fej Danavej) dolazi u rudarski grad Tumbstoun kako bi se priključio svom starom prijatelju Vajatu Erpu (čiji lik tumači Haris Julin), bivšem šerifu koji tamo pokušava da započne novi život i političku karijeru, i pritom se sukobljava sa lokalnim kradljivcima stoke i drugim kriminalcima. Dok, snimljen na lokacijama u španskoj Almeriji, bio je deo revizionističkog trenda u vesternima, i događaje u Tumbstounu je želeo da prikaže što autentičnije i objektivnije, zbog čega u njemu ima vrlo malo akcije.

Čatova zemlja, 30.9. u 20:55

Poluindijanac Čato (Čarls Bronson) ispija mirno piće u baru, dok ga ne spazi šerif i zapreti mu da će ga ubiti ukoliko ne ode. Šerif zaista pokuša da ubije Čata, međutim Čato je bio brži. Ubrzo nakon toga, veteran Građanskog rata Kvinsi (Džek Palans) okuplja grupu koja kreće u poteru za Čatom, s namerom da ga obese. Ubrzo se ispostavi da nisu oni ti koji love begunca, već Čato zapravo lovi njih...