Ne propustite Mrtav 'ladan!

“Kako se zoveš? - Neću da ti kažem, ćelavi!” Prvi april je na KLASIKU rezervisan za jedan od najurnebesnijih domaćih filmova.

Samo pri pomenu glumačkih imena poput Srđana Todorovića i Nenada Jezdića, na um padaju ostvarenja koja nas dovode do suza - ni Mrtav ‘ladan nije izuzetak!

Žika Todorović i Nenad Jezdić tumače dvojicu braće, koji “švercuju” svog mrtvog dedu u vozu, jer nemaju novca da ga prebace u Vršac, gde se održava sahrana. Svim ostalim putnicima govore da deda spava, ali stvari se komplikuju jer se u vozu nalazi i narko-diler zvani Limeni, koji putuje sa tuđim detetom. Plašeći se policije, diler ubacuje paketić droge dedi u džep. Kada voz naglo zakoči i kofer padne dedi na glavu, putnici će biti ubeđeni da je deda preminuo od posledica udarca. Pošto nikome nije u interesu da zadrži dedino telo, oni ga izbacuju kroz prozor…

Film koji je iznedrio kultne replike koje ljudi i dan-danas rado citiraju, sjajna glumačka ekipa, upečatljiva pojava Bate Paskaljevića u legendarnom ružičastom odelu, kao i režija koju potpisuje Milorad Milinković, su sve poznate asocijacije na ovu komediju koja je neprolazna i pravi izbor za Svetski dan šale - vidimo se na Klasiku 1. aprila od 20 časova!