Najnoviji naslovi u Klasikovoj ponudi

Zona Zamfirova, 4. 5., 20:00

Film reditelja Zdravka Šotre snimljen je prema istoimenom delu Stevana Sremca. To je ljubavna priča o mladiću i devojci iz različitih socioloških slojeva, smeštena u ambijent starog Niša, s kraja XIX veka.

Mane je kujundžija, a Zona ćerka iz bogate porodice. Kroz priču o njihovoj ljubavi, veštim zapletima oslikan je neponovljivi južnjački temperament i skladno oživljena atmosfera davno prohujalih vremena, čiji se tragovi osećaju i danas. Ambiciozno zamišljeno ostvarenje nadmašilo je sva očekivanja, postiglo izuzetnu gledanost i pohvale kritičara.

Noćni brodovi, 9. 5., 22:25

Poslednja je isto kao i prva, neočekivana, iznenađujuća i nespretna. Ima sto priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o poslednjoj. O romansi koju niko nije očekivao, i koja se nikada ne bi dogodila, da Helena i Jakov nisu preskočili ogradu balkona i pobegli u noć kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri. I život će odjednom postati drugačiji: u automobilu koji ne može da pređe unazad, krenuće neutabanim stazama, baciće mobilne telefone u reku, svakodnevicu poslati u pakao i, kao begunci, krenuti u poslednju avanturu gde čeka brod na koji Helena nije otišla pre šezdeset godina.

Zona Zamfirova 2, 11. 5., 20:00

Radnja filma se odvija dve godine nakon venčanja iz prvog dela. Ceo film govori o dvoje mladih ljudi koji su savladali klasne prepreke. Dok uživaju u braku i ljubavi, Mane postaje sve cenjeniji zlatar, a Zona postaje lepša i srećnija nego ikad. Nedostaju im samo deca, a idealan brak kvare ljubomora, spletke, zavist i Kalina, koja je, iako udata, ipak zaljubljena u Maneta.

Pljačka Trećeg Rajha, 18. 5., 20:00

Glavonja i Kalauz su robijaši svetskog ranga koji shvataju da su Nemci i Berlin odvačili nezamislive količine opljačkanog zlata, novca i umetnina. Oni se toliko osmele da odu čak u Berlin i tamo opljačkaju nadaleko poznatu Hermes banku u kojoj je skladišteno ovo opljačkano blago. Njihovu nameru – da se na sebi svojstven način osvete Nemcima – nesvesno omogućuju Ana, Pukovnik, njen muž i Beme.

Balkanska braća, 26. 5., 20:00

Film je inspirisan istinitom pričom, govori o emigrantima eks-Jugoslavije koji u potrazi za golom egzistencijom, napuštaju zemlju zahvaćenu ratnim dešavanjima, ali umesto toga, dospevaju u parisko podzemlje. Stvari se dodatno zakomplikuju kada junaci bivaju upleteni u etničke sukobe karakteristične za balkansko podneblje, pri čemu nastaju komične situacije.

Grupa emigranata dospevši u Pariz umesto obećane zemlje, bogatstva i blagostanja, biva upetljana u posao sa drogom. Ispostavlja se da je njihov domaćin i dobrotvor i sam "jugović", prevejani kriminalac i narko bos. Zajedno sa svojom pomoćnicom seksepilnom i vremešnom Beograđankom sumnjivog morala i prošlosti, primorava novajlije na rad sa drogom. Novonastala situacija izaziva niz mučnih kao i besmislenih sukoba.