Najbolji filmovi u novembru

Hitler iz našeg sokaka, 8.11. u 21:45.

Pre početka i početkom Drugog svetskog rata i nemačke okupacije Srbije, u multietničkom vojvođanskom selu došlo je do raslojavanja stanovnika po nacionalnoj osnovi. Lokalni folksdojčeri se svrstavaju uz nacističke okupatore, a protoha Leksi je čekao svoj čas da obuče uniformu i prodefilira sa puškom. Leksi se sukobljava sa seljanima Markom i Jocom, koji smišljaju plan da ga se otarase. Istovremeno, Marko pokušava da zavede Leksinu ženu Aniku...

Sivi kamion crvene boje, 12.11. u 20:00.

Dok je stopirala, Ratko zamalo da je pregazi I tako su putovanje nastavlili zajedno. Etnički sukob bio je neizbežan, ali daltonista "moron" i temperamentna gradska devojka ne mogu da shvate razliku između suprotstavljenih strana. Kada još više upadnu u nevolje, ona hoće da ide kući, ali sada je prekasno za to jer - Ratko je zaljubljen u nju. Povratka više nema, a ona će otkriti da je ljubav čudo i da boje ne znače ništa.

Šešir profesora Koste Vujića, 15.11. u 21:45.

Ovo je priča o neverovatnom razredu maturanata Prve muške gimnazije koju čine Mihailo Petrović - Mika Alas, Jovan Cvijić, Pavle Popović, Jaša Prodanović, Milorad Mitrović, Milutin K. Dragutinović, Ljubomir Stojanović i drugi, koji će postati istorijsko oličenje epohe, kao akademici, profesori, ministri, političari i drugi uglednici. To je razred za sva vremena, kakvog nije bilo ni pre ni posle. Razred za istoriju i ponos. Oni su, ispunjeni nesputanom energijom mladosti, u život ušli korakom kojim se meri vreme.

Lepota poroka, 23.11. u 23:20.

U zaostalim selima crnogorskog krša običaj je da muž nevernu ženu maljem ubije preko pogače. U takvoj sredini živi mladi bračni par, zavetovan na doživotnu vernost.

Žive siromašno i rado prihvate poziv čoveka koji je otišao za lakom zaradom u primorje, da slede njegov primer. On se zaposli u solani, a ona kao spremačica u nudističkom kampu. Tradicionalno vaspitana, užasava se nad golotinjom, naročito kad posprema apartman dvoje mladih stranaca koje zabavlja njena zbunjenost. Uz njihov podsticaj, ona postepeno oslobađa tradicijom sputanu senzualnost.