Najbolje od najboljeg na Klasiku

Akcija stadion, 8. 1. u 20:00

U jednoj zagrebačkoj gimnaziji, po novom zakonu „o rasnoj i nacionalnoj pripadnosti“, tri profesora su otpuštena sa posla. Mladi učitelj tada staje na stranu fašističkog režima i postaje zadužen za rad sa mladima.

Glembajevi, 9. 1. u 22:45

Jedanaest godina nakon majčinog samoubistva, slikar Leone Glembaj vraća se iz inostranstva u porodičnu kuću u Zagrebu, gde ga obuzimaju sećanja iz prošlosti, uglavnom na voljenu majku, na sestru koja je takođe izvršila samoubistvo, na baronesu Kasteli – drugu suprugu njegovog oca, uglednog bankara Ignjata Glembaja. Jedina osoba koju Leone zaista poštuje među članovima svoje porodice je Beatris, udovka njegovog brata Ivana, sada časna sestra po imenu Angelika. Suočen sa sveprisutnim licemerjem i znajući kako su se Glembajevi obogatili, Leone dolazi u sukob sa ocem i baronesom.

Bitka na Neretvi, 14. 1. u 20:40

Početkom 1943. godine 11 nemačkih i italijanskih divizija, jedno ustaško udruženje i 18.500 četnika Draže Mihajlovića počeli su sa sprovođenjem plana „Vajs 1” za uništavanje partizanskih jedinica. Pritisnuti nadmoćnijim neprijateljem, partizani sa Vrhovnim štabom i 4.500 ranjenika i tifusara našli su se u okruženju u dolini Neretve. Ostao je samo jedan most, na čijoj drugoj strani su čekale jake četničke snage spremajući se za pokolj ranjenih boraca, tifusara i naroda. Tito naređuje rušenje mosta. Iznenađeni neprijatelj prebacuje svoje snage na sever, očekujući da će partizani pokušati da probiju tamošnji obruč. Međutim, u toku samo jedne noći, partizani su podigli improvizovani most pored porušenog i prešli na drugu stranu Neretve, izigravajući neprijatelja, a u odlučujućem obračunu četničke snage su doživjele definitivan vojno-politički poraz u Drugom svetskom ratu.

Sjećaš li se Dolly Bell?, 21. 1. u 20:00

Radnja filma odvija se tijekom jednog ljeta šezdesetih godina dvadesetog stoljeća u Sarajevu. Glavni lik je dječak Dino koji spoznaje svijet gledajući filmove u lokalnom kinu i slušajući muziku u omladinskom centru. On doživljava svoju prvu ljubav zaljubljujući se u prostitutku Dolly Bell koju, po zahtjevu njenog makroa, treba sakriti.

Žikina ženidba, 29. 1. u 20:00

U poslednjem delu čuvene sage o doživljajima dvojice prijatelja, Milan je odlučio pomoći svom prijatelju Žiki i uneti malo promena u njegov život. Odlučio ga je oženiti!

Milan (Marko Todorović) će da odluči poboljšati život svom prijatelju Žiki (Dragomir Bojanić Gidra) i naći mu životnu družicu. Oglasi su osvanuli u novinama - od domaćih do stranih, od Slovenije do Brazila. Brojne bračne ponude neprestano stižu, čak i na videokasetama, pa Milan svojim iskustvom prijatelju pomaže u biranju mlade.