Najbolje od domaće produkcije

Pas koji je voleo vozove, 12. 4. u 20:00

Mika, devojka osuđena na zatvor zbog sitnog šverca beži iz voza kojim transportuju osuđenice na prinudni rad. Ona želi da se po svaku cenu dokopa Pariza, o kome sanja već duže vreme.

Balkanski špijun, 15. 4. u 21:50

Drama Dušana Kovačevića o političkoj paranoji Ilije Čvorovića, bivšeg staljiniste, koji je dve godine odležao u zatvoru. Sledeći svoju paranoju, on proganja podstanara, povratnika iz Francuske, u kome vidi agenta mračnih imperijalističkih sila, državnog neprijatelja i špijuna.

Kad mrtvi zapjevaju, 18. 4. u 21:50

Dva hrvatska emigranta - ekonomski Cinco i politički Marinko - početkom devedesetih odlaze iz Nemačke u Hrvatsku, željni porodice, ljubavi i otadžbine. Da bi dobio nemačku penziju, Cinco se proglasio mrtvim, pa putuje živ u kovčegu. Ubrzo mu se pridružuje Marinko, koji beži od ostarelog agenta Udbe koji želi da ga ubije da bi zaradio penziju.

Rane, 20. 4. u 21:50

Film je posvećen generacijama rođenim posle Tita. Baziran na istinitom događaju, film prati sudbinu dvojice dečaka, Pinkija i Švabe, koji odrastaju u Novom Beogradu, u periodu 1991-1996. Detinjstvo glavnih junaka determinisano je sankcijama, blizinom rata i kriminalizacijom čitavog društva, koji udruženi stvaraju sasvim nov sistem vrednosti.

Ko to tamo peva, 22. 4. u 20:00

Film ima jednostavnu priču o komičnim nezgodama putnika u jednom autobusu koji vozi prema Beogradu, ali se iza nje skriva alegorija o raspadu Jugoslavije i pojave 2. svetskog rata. "Ko to tamo peva" je s vremenom stekao kultnu reputaciju te se danas smatra jednim od najboljih srpskih filmova svih vremena.