Na Klasiku samo najbolje od najboljeg

Senke nad Balkanom, od 8. 4., od 21:15

Nakon velikog uspeha sa serijalima "Vratiće se rode" i "Montevideo", Dragan Bjelogrlić se ovog puta predstavlja dramskim trilerom čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka. Balkan kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kome se odigrava ova serija. Insistirajući na atmosferskim kadrovima, rediteljskim i scenarističkim neočekivanim obrtima i dobro izvajanim likovima, Dragan Bjelogrlić  nam ovom serijom donosi  “postmodernu balkanskog televizijskog prostora”. Pored Bjelogrlića koji igra glavnu ulogu, u “Senkama nad Balkanom” ćemo gledati i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski. Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko.

Mačak pod šljemom, 13. 4., 22:10

Duhovita i tragikomična priča o drvoseči, seljaku koji je otišao u partizane tokom Drugog svetskog rata. Tu, kao kaplar, sa svojom četom uspešno i hrabro ispunjava svoje borbene zadatke. Komandant ga šalje na specijalnu misiju…

Kapetan Mikula Mali, 20. 4., 20:00

U jesen 1943. godine, posle italijanske kapitulacije, nemačke jedinice su se iskrcale na dalmatinsku obalu, a pred njima su mnogi stanovnici potražili utočište na partizanskoj teritoriji, ostrvu Vis. Čamac kapetana Mikule i njegovog unuka Mikule su u konvoju od nekoliko brajsera. Pokvari im se motor, pa moraju da zastanu na ostrvu koje su okupirali Nemci da bi nabavili novi deo motora. Mikula Veliki traži pomoć od meštana, ali ga Nemci hvataju. Mikula Mali i deca iz čamca moraju da se snađu u opasnoj situaciji.

Kad mrtvi zapjevaju, 24. 4., 20:00

Dva hrvatska emigranta - ekonomski Cinco i politički Marinko - početkom devedesetih odlaze iz Nemačke u Hrvatsku, željni porodice, ljubavi i otadžbine. Da bi dobio nemačku penziju, Cinco se proglasio mrtvim, pa putuje živ u kovčegu. Ubrzo mu se pridružuje Marinko, koji beži od ostarelog agenta Udbe koji želi da ga ubije da bi zaradio penziju.

Vratiće se rode, od 29. 4., 20:00

Junaci serije su Ekser i Švabo, dvojica prijatelja koji preživljavaju od danas do sutra preprodajući ukradenu robu. Iznenadno nasledstvo koje dobiva jedan od njih i učiniće im se da je na pomolu spas te da će prodaja kuće rešiti sve njihove probleme. Pre svega, financijske prirode, jer su dužni vrlo opasnim ljudima, dok će meštani sela u kojem je nekretnina smeštena, pomisliti da spas za njihove probleme dolazi u liku naša dva junaka. Njih će suseljani doživljavati kao poslovne tipove koji će znati preokrenuti sumorne izglede zabitog vojvođanskog sela.