Malo drame ne škodi

Najbolje domaće drame čekaju vas ovog marta na Klasiku! Vi se opustite, a mi ćemo uneti dozu dramatičnosti u vašu svakodnevicu. Red topline, red suza, red osmeha, baš sve imamo u dramskim filmovima koji uvek iznova oduševljavaju publiku.

Tragedija, politička situacija i povezanost dvojice polubraće obeležiće film “Braća po materi” (20.3, 21:05). U središtu radnje pratimo Veselina i njegovog polubrata koji, iako pripadaju različitim svetovima i političkim sistemima, na kraju dokazuju da su na neki način sudbinski povezani i braća po majci. Porodična drama “Armin” (21.3, 21:05) pokazaće vam koliko snažni očev ponos i ljubav mogu biti. Fokusirana na odnos oca i sina, ova će vas drama dirnuti, povremeno nasmejati, ali i oduševiti muzičkim umećem mladog Armina.

Samo jedan nesrećni potez njegove devojke Maše pretvoriće Slobodana od poslušnog i dobroćudnog mladića u buntovnika. Film “Dečko koji obećava” (25.3, 23:40) prati Slobodanov put od mladića čiji je život isplaniran, a budućnost osigurana, do buntovništva i potpune promene životnog stila. Snimljena prema klasiku hrvatske književnosti, drama “Breza” (27.3, 21:55) prati sudbinu lepe i krhke devojke Janice koja se nakon udaje za seoskog zavodnika, Marka, nađe u braku bez ljubavi i pod stalnim pritiskom njegove porodice. Nesrećan završetak trudnoće prikovaće je za krevet, a odbijanje da se pozove lekar dovešće do tragičnog kraja.

Jedan od najboljih filmova iz opusa Rajka Grlića, “Samo jednom se ljubi” (29.3, 23:10), pokazuje svu apsurdnost i tragediju ideološke rigidnosti komunističke Jugoslavije. U središtu radnje naći će se mladi partizan Tomislav i balerina Beba, koje će ideološka situacija dovesti u nezavidan položaj.