Ljubavni blok filmova na KLASIKU u februaru donosi nezaboravne komedije i kultne naslove

U mesecu ljubavi na KLASIKU vas očekuju neka od najboljih filmskih ostvarenja u kojima se prepliću ljubavne i životne priče sa istorijskim i društvenim okolnostima, a neke će vas nasmejati do suza. Prepustite se filmskoj ljubavnoj čaroliji u februaru.

Šest dana juna

Film donosi priču o životu mladih krajem šezdesetih godina 20. veka. Mladi zanatlija, metalostrugar, dobija poziv za vojsku u koju treba da pođe za šest dana. Te dane provodi uobičajeno, na poslu, sa prijateljima uz fudbal, na plaži, u kafiću. Ali tog leta u njegovo mesto su stigli vršnjaci iz velikog grada. Tu je i lepa devojka koju on krišom gleda, ali se plaši da joj priđe, a kada konačno to učini, njegov život dobija novi pravac….

Film „Šest dana juna” na programu je 5. februara od 20:00 časova.

Oficir s ružom

Sukob ljubavi i dužnosti dešava se u posleratnom Zagrebu, 1945. godine kada ideologija diktira životne sudbine. Partizanski oficir se zaljubljuje u udovicu višeg društvenog sloja čiji je suprug bivši učesnik NOB-a. Glavni protagonista kojeg tumači maestralni Žarko Laušević ženama koje voli donosi po jednu ružu – ovo je istovremeno scena iz koje je izveden naziv filma. Okolnosti i sudbina vode ga u smrt, a žene koje je voleo ostaju same.

Film „Oficir s ružom” na programu je 8. februara od 20:00 časova.

 

Lude godine

Prvi film iz istoimenog čuvenog jugoslovenskog filmskog serijala je priča o problemima mladih, ali istovremeno i slika dva društvena opozita, radničke klase i građanske buržoazije, koji uprkos prividnoj jednakosti socijalističkog društva postoje. Komični film snimljen je 1977. godine i proslavio je glavne protagoniste, glumce Dragomira Bojanića i Marka Todorovića.  

Film „Lude godine” na programu je 19. februara od 20:00 časova.

Comic Sans

Hrvatska komedija novijeg datuma snimljena je na ostrvu Vis. Glavni junak, uspešan grafički dizajner Alan Despot doživljava nervni slom nakon uzaludnog pokušaja da spasi vezu sa devojkom. Na nagovor majke odlazi na ostrvo sa otuđenim i ekscentričnim ocem i organizuje sahranu za tetku koja je preminula. Alan tamo sreće drugu bivšu devojku i njenog verenika – sve ovo donosi mu uvid u njegov život iz drugačijeg ugla.

Film „Comic Sans” na programu je 19. februara od 22:25.

Šta se zgodi kad se ljubav rodi

Jugoslovenska filmska komedija je šesti nastavak filmskog serijala Lude godine koji je snimljen sredinom osamdesetih godina. U jednoj od najpopularnijih komedija u SFRJ glavni likovi Marija i Boba su roditelji mladog Miše koji se u muzičkoj školi zaljubljuje u Ruskinju Natašu. Natašini roditelji nastoje da zabrane tu vezu i vraćaju je za Moskvu. Za razliku od roditelja, dedovi Žika i Milan pružaju punu podršku mladom Miši…

Film „Šta se zgodi kad se ljubav rodi” na programu je 23. februara od 20:00 časova.