Kraj leta uz Klasik TV

Prisjetimo se kultnih filmova koje svi rado iznova gledamo!

Kraj leta uz Klasik TV: Prisetimo se kultnih filmova koje svi rado iznova gledamo!

Septembar na Klasik TV-u obećava budući da nas čeka pet kultnih filmova sa najrazličitijim tematika u večernjim terminima!

Prvi na redu je Ples na kiši koji gledamo 5.9. od 00:50! U centru pažnje je lljubavni par koji se  nalazi u naizgled bezizlaznoj situaciji i u svojevrsnoj vrsti emotivne krize… Režiju potpisuje Boštjan Hladnik, a glumačku postavu čine Janez Albreht, Miha Baloh, Demeter Bitenc, Janko Hočevarj i drugi.

Pet dana nakon toga, 10.9. od 01:30 gledamo dramu Kad budem mrtav i beo u kojoj je Gaga Nikolić najdraži Džimi Barka! On možda nema sluha, ali pristaje da peva po varošicama, na vašarima i po zabačenim vojnim garnizonima… sve dok ne stigne do takmičenja mladih pevača, gde ga umesto aplauza i afirmacije, dočekuju zvižduci i uvrede! Ne propustite još jednu uzbudljivu filmsku priču!

Treći po redu, kultni film ovog meseca je dobitnik Zlatnog lava na Venecijanskom festivalu 1994. - Prije kiše, koji gledamo 18.9. od 02:15. Tri naizgled različite priče povezuju motivi ratne agresije i osvete, no i želje za ljubavlju i potrebom da se mržnja prevlada savršeno dočaravaju duh Evrope!

Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji je svojevrsna filmska parodija na politički sistem u nekadašnjoj Jugoslaviji, a mi je gledamo 20.9. od 01:30. Filmska priča bazirana je na sjajnoj romanu Bore Ćosića, kome je 1969. godine pripala NIN-ova nagrada za roman godine. Odličan roman pretočen u film zaslužuje vaše vreme ovog septembra!

Znamo da filmove čuvenog Gorana Markovića ne propuštate i zato Variolu veru gledamo na samom kraju meseca 30.9. od 23:25.

Epidemija otkriva sva lica svih slojeva društva od pacijenata u bolnici, medicinskog osoblja, običnih građana, pa i političara, funkcionera tadašnjih vlasti…Rade Šerbedžija je doktor Grujić, Rade Marković je upravnik Čole, a Dušica Žegarac je doktorka Marković i svi oni pokušavaju da se izbore na svoj način u Opštoj bolnici, gde se i odvija veći deo radnje filma.

Lakše dočekajte jesen uz filmski program koji vas čeka na Klasik TV-u i uživajte u mesecu koji nam donosi još jedan novi početak!