Klasik misli i na svoju najmlađu publiku!

Vratite se u vreme nestašluka i prvih lubavi i sve one uspomene koje stanu u jedno bezbrižno i lepo detinjstvo uz omiljenu dečju seriju mnogih generacija - JELENKO!

Bajkoviti planinski predeli u kojima je smeštena radnja serije dodatno doprinose čaroliji koju stvara grupa dece starosti između 5-12 godina koja spašavaju lane nakon što ono ostane bez majke koju ubije lovokradica.

Ova dirljiva priča dalje govori i o snazi prijateljstva, ali i njihovoj požrtvovanosti da ugroženu životinju zaštite od odraslih a posebno od lovokradice.

Obrad Gluščević je za snimanje serije okupio veliku glumačku ekipu sa područja bivše Jugoslavije među kojima su bili Zvonko Lepetić, Špiro Guberina, Fabijan Šovagović, Miloš Kandić, Rade Marković, Ivo Serdar, Finka Pavićević-Budak, Zlatko Madunić... a za dečije uloge kao glavne likove serije mahom je izabrao decu iz Bihaća.

Prošlo je više od 40 godina od početka emitovanja ove jugoslovenske serije, a ona još uvek zauzima posebno mestu u srcu većine stanovnika sa prostora bivše Juge i uvek je rado gledana! .

Sada se pripremite i za lepe vesti! Omogućen vam je vikend bindž prve 4 epizode serije JELENKO 23.9. od 20:00!