Kad ljubav udari u glavu

Dolazak proleća znači i raspoloženje koje nas ljulja na sve strane. Znaju to i Žika i njegova urnebesna porodica kojoj ljubavne zavrzlame nisu nimalo strane. Upravo zato smo vam na Klasiku pripremili nedelju smeha i ludila. Klasici uz koje ćete se nasmejati do suza, zabaviti i prisetiti mladenačkih ljubavi čekaju vas od subote 11. do četvrtka 16.3.

Kako da započnemo ludu nedelju nego “Ludim godinama” (subota, 11.3, 21:25), prvim delom kultnog serijala poznatog kao “Žikina dinastija” Zorana Čalića. Saznajte kako su se upoznali Marija i Boba, neiskusni mladi par koji tek otkriva čari prve ljubavi, ali se i susreće sa patrijarhalnim shvatanjima kod kuće, u školi i društvu. Završetak škole pred Mariju i Bobu stavlja nove izazove, a svaka porodica ima svoj cilj po pitanju njihove veze. Hoće li se njih dvoje venčati ili reći zbogom, pogledajte u urnebesnom nastavku “Došlo doba da se ljubav proba” (nedelja, 12.3, 21:35). No, ne hvata ljubavno ludilo samo mlade. U trećem delu serijala uz Mariju i Bobu, na meti Kupidove strele našli su se i sam Žika, ali i Marijina majka. Hoće li dvoje mladih uspeti da dovedu roditelje u red, saznajte u komediji “Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi” (ponedeljak, 13.3, 21:05).

Potrošačka groznica doneće krizu u Marijin i Bobin brak, pa će pored deteta zanemariti i jedno drugo. U priču će se naravno upetljati dede Žika i Milan. To znači samo jedno - smeh do suza. “Idi mi, dođi mi” (utorak, 14.3, 21:00) je još jedan podsetnik da se sa Žikom ne valja zezati. Mali Miša došao je u godine kad se i sam zaljubljuje i to ni više ni manje nego u Ruskinju. I dok Mišini roditelji vezu ne odobravaju, dede Žika i Milan podržavaju mlade ljubavnike. Uslediće potpuni haos i saznaćemo “Šta se zgodi kad se ljubav rodi” (sreda, 15.3, 21:05). U poslednjem filmu serijala “Žikina ženidba” (četvrtak, 16.3, 21:05) Milan odlučuje da promeni Žikin život i pronađe mu ženu. Oglas objavljen u domaćim i stranim novinama doneće brojne kandidatkinje, a Milan će uskočiti pri odabiru kako Žika ne bi pogrešio u izboru!