Jutro na KLASIKU

Fudbal, nogomet i još ponešto

Dokumentarna serija reditelja Igora Stoimenova, „Fudbal, nogomet i još ponešto“, govori o fudbalu na prostorima bivše Jugoslavije. Kroz osam epizoda i preko sedamdeset intervjua gledaoci će imati priliku da se podsete, a neki i da saznaju, zašto je fudbal bio i ostao najpopularniji sport na ovim prostorima.

Od prve lopte koja je stigla u Bačku do formiranja novih država, o reprezentaciji i klubovima, uticaju fudbala na ovdašnju kinematografiju, o velikim takmičenjima, sjajnim pobedama i sramnim porazima, trofejima i padovima, o fudbalskim fenomenima i nameštenim rezultatima. Svi najznačajniji fudbalski trenuci jedne zemlje koje više nema.

Ovo izvanredno ostvarenje nudi uvid u kompleksnu istoriju fudbala na Balkanu i toga kako su se događaji izvan terena odražavali na igru i na samu društvenu stvarnost, a seriju možete gledati na KLASIKU od 12.2. svakog dana u 11:10 časova.

SFRJ za početnike

Dokumentarno-zabavni serijal, kolažnog tipa, sastavljen je od 16 epizoda. Svaka epizoda tematizuje nekoliko pojmova ili fenomena vezanih za kulturu svakodnevice bivše Jugoslavije, i to onako kako ih se sećaju nekadašnji državljani Jugoslavije – sa nostalgijom, sarkazmom, humorom, bez opterećenja i politikanstva. Emisije se temelje na privatnim sećanjima, bez zalaženja u službenu istoriografiju i ideološke analize.

Serijal pogledajte na KLASIKU od 18.2. u jutarnjem terminu od 9:50 časova.

Samac u braku

Popularna televizijska serija premijerno je emitovana 2013. godine, kada je stekla veliku popularnost i postala omiljena među gledaocima zbog svoje dramske priče i karakterističnih likova.

Radnja serije smeštena je u mali vojvođanski grad i prati život uspešnog mladog advokata, najpoželjnijeg neženje, Radmila Tomića. Radmilova ženidba sa nepoznatom Beograđankom izaziva veliki interes i razne komentare. Međutim, niko ni ne sluti da se iza prividne slike idilične ljubavi i bračne sreće krije velika drama mladog para.

Serija uspešno istražuje temu ljubavnih odnosa, idealizovanja partnera, laži, kao i izazova sa kojima se susreću mladi prilikom sklapanja braka. Gledaoci imaju priliku da se poistovete sa glavnim junacima svakog radnog dana od 19.2. od 8:55 časova.

Robna kuća

Svojevrsna televizijska enciklopedija zajedničkog nasleđa. Iznosi činjenice, urbane legende, mitove, fenomene, skrivene detalje. Serija prati prve uticaje zapadne kulture početkom 50-ih godina na festivalima zabavne muzike, zatim novi talas, partizanske spektakle, uspeh Bijelog Dugmeta, komedije Duška Kovačevića i osvajanje Kupa šampiona. U sklopu ove dokumentarne serije prikazano je više od 150 intervjua snimljenih u Beogradu, Ljubljani, Splitu i Zagrebu.

Autentičnosti serije doprinela su značajna imena regionalne javne scene. Između ostalih u seriji učestvuju: Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Dragan Nikolić, Neda Arnerić, Milena Dravić, Emir Kusturica, Darko Rundek, Zdravko Čolić, Lepa Brena, Relja Bašić, Slobodan Šijan, Mirko Ilić, Vlada Divljan, Veljko Bulajić, Goran Bregović i mnogi drugi.

Pridružite se nasleđu i uspomenama kroz koje nas Robna kuća vodi na KLASIKU, od 26.2. u 10:25 časova.