Junski favoriti na KLASIKU!

Ko to tamo peva, 8. 7. 20:00

Film ima jednostavnu priču o komičnim nezgodama putnika u jednom autobusu koji vozi prema Beogradu, ali se iza nje skriva alegorija o raspadu Jugoslavije i pojave 2. svetskog rata. "Ko to tamo peva" je s vremenom stekao kultnu reputaciju te se danas smatra jednim od najboljih srpskih filmova svih vremena.

Maratonci trče počasni krug, 15. 7. 20:00

"Samo je smrt siguran posao", čuje se u jednoj od najboljih komedija srpske kinematografije, crnohumornom filmu "Maratonci trče počasni krug" (1982) reditelja Slobodana Šijana (Ko to tamo peva, Davitelj protiv davitelja). Nastao prema tekstu dramatičara Dušana Kovačevića, film je urnebesna kombinacija burleske o pet generacija grobarske porodice Topalović i kriminalističke potke o najmlađem članu porodice koji od naivnog zanesenjaka postaje hladnokrvni ubica.

Halo taksi, 23. 7. 20:00

Na jednoj taksi stanici na periferiji grada život teče normalno do trenutka kad se pojavi novi taksista - lepa devojka. Taksista, bivši bokser, sumnja da ga žena vara.

Uhvativši je na delu, obračuna se sa njenim ljubavnikom Bizmarkom. Posle toga žena ga napusti, zatim bude pretučen i odluči da istera svoju pravdu. Istovremeno se i policija zainteresuje za Bizmarka.

Naime, sve devojke iz njegovog društva su narkomanke i sve tajanstveno iščezavaju... U završni rasplet događaja umešani su taksisti, predvođeni svojom lepomJunski favoriti na KLASIKU! koleginicom, Interpol, policija...

Valter brani Sarajevo, 29. 7. 20:00

Krajem 1944. komanda nemačke vojske, podstaknuta gubitkom Beograda i napredovanjem sovjetske vojske i partizana, donela je odluku da pokuša da povuče nacističke vojne jedinice raspoređene na Balkanu, od Grčke do Bosne i Hercegovine, u pravcu Nemačke. Da bi izvlačenje uspelo, trupe moraju biti obezbeđene dovoljnim količinama goriva, a u tu svrhu nemačka obaveštajna služba organizuje tajnu operaciju Laufer. Ali da bi operacija Laufer imala šanse za uspjeh, sarajevski pokret otpora, ilegalci predvođeni zagonetnim Valterom, moraju biti onemogućeni. Želeći da dođe do Valtera, nemački obaveštajac Kondor se ušunjava među ilegalce, predstavljajući se kao Valter, i vodi ilegalce u opasne i smrtonosne operacije. Nakon što Valter sazna za nemačke planove, ilegalac Pilot i njegov nerazdvojni drug Suri stižu u Sarajevo sa zadatkom da otkriju Kondora.