Hitovi u martu

Bure baruta, 5. 3. 21:35

Radnja filma dešava se u Beogradu sredinom devedesetih godina XX veka, kada brutalnost i nasilje postaju deo svakodnevne realnosti. Niz odvojenih priča međusobno je povezan situacijama nasilja. U mučnoj atmosferi sve veće brutalnosti iz koje se ne vidi izlaz kao glavni motiv ponavlja se pitanje odgovornosti - Ko je kriv?

Hajka, 17. 3. 20:00

Početkom 1942. godine četnici predlažu partizanima da se ujedine protiv Italijana, koji u to vreme drže pod okupacijom Crnu Goru.

Na dogovoreni sastanak dolaze tri partizana. Umesto predstavnika četnika dolazi italijanska vojska. Partizanska divizija je potpuno razbijena, od nje je ostala tek šačica ljudi koja odlučuje da se sakrije po zemunicama. U međuvremenu, zarobljeni partizan donosi novosti da se četnici spremaju put Bosne, na obrčun sa partizanima. Preostali partizani odlučuju da ih zadrže u Crnoj Gori, serijom diverzija. Ono što uspevaju jeste da izazovu sveopštu Hajku na sebe.

Šešir profesora Koste Vujića, 19. 3. 20:00

Ovo je priča o neverovatnom profesoru Kosti Vujiću, dobroćudnom osobenjaku i hedonisti, pedagogu posebne vrste, za koga je njegov đak Mihailo Petrović-Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka.

Ovo je priča i o neverovatnom razredu maturanata Prve muške gimnazije koju čine Mihailo Petrović - Mika Alas, Jovan Cvijić, Pavle Popović, Jaša Prodanović, Milorad Mitrović, Milutin K. Dragutinović, Ljubomir Stojanović i drugi, koji će postati istorijsko oličenje epohe, kao akademici, profesori, ministri, političari i drugi uglednici. To je razred za sva vremena, kakvog nije bilo ni pre ni posle. Razred za istoriju i ponos. Oni su, ispunjeni nesputanom energijom mladosti, u život ušli korakom kojim se meri vreme.

Boško Buha, 25. 3. 20:00

Detinjstvo njegove generacije surovo je prekinuo rat, prisilivši njega i njegove vršnjake da prerano sazru. Ipak, u predahu bitaka i iscrpljujućih marševa, živnula bi opet klica nagona za igrom i nestašlucima, dečja radoznalost, prve ljubavi. Boreći se sa odraslima ta deca su se borila za ostatke svog detinjstva.

Akcija stadion, 30. 3. 21:35

U jednoj zagrebačkoj gimnaziji, po novom zakonu „o rasnoj i nacionalnoj pripadnosti“, tri profesora su otpuštena sa posla. Mladi učitelj tada staje na stranu fašističkog režima i postaje zadužen za rad sa mladima.