Filmski klasici uz zvuk talasa

Pad Italije, 10. 6., 21:50

Na dalmatinskom ostrvu, partizanski komandant Davorin likvidira prijatelja i druga Niku i njegovu ljubavnicu, italijansku saradnicu Krasnu, kao nemoralne po partijskom shvatanju. Zatim se ženi lepom Veronikom, ćerkom lokalnog bogataša. Zahvaljujući Davorinovom nemaru, na ostrvo su se posle kapitulacije Italije iskrcali nacisti, ustaše i četnici.

Majstori, 19. 6., 21:50

Keka je virtuozna domaćica koja pati od letargije braka sa Bajom, zabrinutim železničkim radnikom. Da stvar bude gora, Keki se besomučno udvara Ilija, majstor koji svojom nespretnošću izaziva pravu apokalipsu gde god da se pojavi. Kada Baja konačno shvati Ilijine namere, i nakon što Keki svojim nespretnim obračunima sruše kuću, ona odlučuje da obojicu napusti i ode na jedino mesto gde se osećala iole srećnom: u mali primorski gradić gde su ona i Baja bili na medenom mesecu. Stvari se još više komplikuju kada Keka za oko zapne Luji, netipičnom usamljenom ribaru. Baja i Ilija istovremeno odlučuju da krenu na putovanje, u najveću avanturu svog života, kako bi dokazali svoju ljubav prema Keki.

Plamen nad Jadranom, 22. 6., 14:45

Film je priča o sudbini razarača i patriotskoj svesti mladih mornaričkih oficira koji u prvim danima rata pokušavaju da spasu svoj brod kako ne bi pao u ruke neprijatelja. Nakon objave kapitulacije i poziva na predaju, komandant razarača ne pokazuje nikakvu inicijativu i kapitulantski se ponaša prema situaciji. Pomoćnik komandanta očigledno sarađuje sa neprijateljem i pokušava da preda brod neprijatelju. Dva oficira, Mihajlo i Sergej, insistiraju da se brod probije do savezničkih luka, pridobije posadu i pripremi proboj. Međutim, uz pritisak svog pomoćnika, kapitulirajući komandant naređuje povratak broda u bazu. Brod zauzimaju Nemci, Mihajlo je zatvoren u brodskom zatvoru, ali ga Sergej oslobađa i zajedno dižu brod u vazduh.

Čuvar plaže u zimskom periodu, 25. 6., 20:55

Mladić koji je odrastao u atmosferi promašenog braka svojih roditelja želi da pođe svojim putem u život. Završio je školu ali ona mu ne pruža šansu da se zaposli, pa zato prihvata posao čuvara plaže u zimskom periodu. Oženi se devojkom koju voli, verujući da ljubav može da prebrodi sve teškoće. Ubrzo ga žena napušta, otac mu umire i opet se nalazi pred novim početkom, ali sada je opterećen gorčinom.