Domaći akcioni hitovi na Klasiku

Imamo savršen lek protiv januarskog bluza! Ciklus domaćih akcionih filmova uneće dozu adrenalina u prvi mesec u godini. Od komedija do trilera, imamo izbor koji će zadovoljiti sve ukuse. Pozivamo vas da najtmurniji mesec provedete pod toplim ćebetom uz Klasik i genijalne akcione hitove iz domaće produkcije.

Akcioni januar započinjemo trilerom Lavirint (17. 1., 22:05). Lečeni kockar Pop, nakon 20 godina izbeglištva, vraća se u rodnu zemlju gde susreće prijatelja iz mladosti Lakija. Neodlučan oko toga čime bi se bavio u životu, Pop s Lakijem odlazi na duhovnu seansu koju shvata olako sve dok mu se ne ukaže duh prijatelja iz mladosti Zorana Radosavljevića. Pop posumnja da je Zoran umro nasilnom smrću i odlučuje se da istraži slučaj.

Da domaća komedija nema premca, dokazuje Mala pljačka vlaka (24. 1., 23:45), debitantski film Dejana Šorka. Smešten u ličku zabit 1918., Mala pljačka vlaka vešto se poigrava klišeima špageti vesterna i ismejava ih na specifično duhovit način. U središtu radnje se nalaze mala žandarmerijska stanica u zabačenim gudurama, načelnik Cokula i njegov ljuti suparnik Todor Strašni s kojim Cokula potajno sarađuje. Kad se u priču upetljaju carski inspektor iz Beča i njegova pratnja, situacija postaje više nego komična.

Ako ste ipak više ljubitelj mafijaških zapleta, oduševiće vas Poslednji krug u Monci (28. 1., 18:05). Film prati autsajdera koji, tražeći smisao života, završava u raljama kriminala, a potom i kao vođa jugoslovenske mafije u Italiji. Ostavivši svoje neuspehe iza sebe, dobija bogatstvo i slavu, ali ne i ljubav. Ona ga čeka u Beogradu.

Poslednja u nizu je akciona drama Daleko nebo (28. 1., 23:45). Upoređivana čak i s Top Gunom, ova drama je uz raskošan talenat reditelja Stjepana Čikeša snimljena u saradnji s Jugoslovenskim ratnim vazduhoplovstvom. Pratimo mladog pilota koji u trenutku kvara aviona počinje da se priseća početaka svoje karijere, kao i oca koji je poginuo u sličnoj situaciji. U dilemi je da li da pokuša da učini ono što njegov otac nije uspeo ili da iskoči iz aviona.