Dočekajte oktobar na KLASIKU uz najbolje domaće horore!

Da li ste se uželeli malo svežijeg vremena, večeri pod ćebetom, toplog čaja? Na sve ove stvari pomislimo kad počne jesen, a KLASIK se pobrinuo da i svojim programom isprati najstrašniji mesec u godini! Evo šta sve čeka ljubitelje horora!

Sveto mesto (26. 10., 00:45) je jedan od najvećih horora srpske kinematografije, baziran na pripoveci Nikolaja Gogolja iz 1835. godine. Od istog reditelja koji je režirao “Leptiricu”, stiže filmska priča koja se ponovo gradi na motivima folklora i bazirana je na klasiku, samo ovoga puta ruske književnosti. U pitanju je delo vanvremenskog kvaliteta, koje nakon više od 20 godina deluje podjednako originalno kao i kad se pojavilo!

Krvopijci (27. 10., 01:10) je po mnogo čemu neobičan film, a najpre po tome što predstavlja neočekivanu mešavinu komedije i horora, pa samim tim pruža odličnu filmsku zabavu. Priča priču o Zagrebu koji je pust, zato što se veruje da ulicama hara vampir koji napada usamljene žene. Debitantsku ulogu u filmu je imala Ksenija Marinković, a režiju i scenario potpisuje Dejan Šorak.

Izbavitelj (28. 10., 00:40) je možda i najjezivije ostvarenje sa naše liste! Siromašni pisac se zaljubljuje u kćer profesora i u isto vreme shvata da vlast u gradu preuzima posebna vrsta pacova, koja ima moć da preuzima ljudsku fizionomiju. Malo po malo, pretvaraju sve stanovnike, od gradonačelnika do skitnice, u sebi slične…

Film se proslavio zbog svoje atmosfere, slojevite priče i scenografije, a nosi titulu prvog hrvatskog dugometražnog horora.

Mamula (29. 10., 01:45) spada u novije horore, koji mogu da se pohvale i odličnom produkcijom. Snimljen na istoimenom crnogorskom ostrvu, film priča priču o sireni mesožderki koja svojom pesmom mami i hipnotiše muškarce. Film se izdvaja svojom fotografijom, režijom i kadriranjem, dok je sama lokacija snimanja dosta pomogla radnji i atmosferi – ostrvo je kao stvoreno za horor film. Ostvarenje pored domaćih okuplja i strana glumačka imena, poput Franka Nera.

Procep (30. 10., 00:30) – radnja ovog filma je u najmanju ruku neočekivana! Američki vojni satelit koji završava na srpskom tlu, vremensko-prostorni procep kroz koji je astronaut usisan i vraćen na Zemlju 40 godina kasnije, opet šarenolika glumačka ekipa, predvođena američkim glumcima Kenom Foreom i Monte Markhamom – dovoljno da zainteresuje i najravnodušnije!

Davitelj protiv davitelja (31. 10., 23:50) – listu zatvaramo ostvarenjem koje se ne može izbeći ako pričamo o domaćim hororima – svi znamo za “legendu kriminala”, koji je istovremeno edipovac i koga majka kažnjava ukoliko ne proda sve karanfile, što ovog antijunaka pretvara u serijskog ubicu…

Ne propustite da budete uz KLASIK i u oktobru, jer vas čekaju prava filmska uzbuđenja, samo za najhrabrije!