Divlji zapad na Klasiku

Duel kod Diabla, 15. 9. 23:00

"Duel kod Diabla", jedan od prvih revizionističkih vesterna, delo je uglednog redatelja Ralpha Nelsona čiji je najpoznatiji film, isto tako vestern, "Plavi vojnik", svojevremeno izazvao velike kontroverze.

Poručnik MakAlister (B. Travers) zadužen je za pratnju konvoja sa municijom do udaljene vojne tvrđave. Put do nje vodi preko teritorija koji kontoliraju Apači, a vojnici koji su MakAlisteru na raspolaganju uglavnom su neiskusni novaci. Jedini su mu oslonac iskusni civilni izvidnik Džes Remsberg (J. Garner) i bivši vojni narednik, sada krotitelj konja, Toler (Sidney Poitier)...

Sedmorica veličanstvenih, 22. 9. 23:15

Grupa bandita svake godine teroriše malo meksičko selo. Starešine sela pošalju trojicu meštana do SAD-a u potrazi za revolverašima, ne bi li ih oni odbranili. (Magnificent Seven, 1960.)

Za to se okupi sedmorica, svako sa svojim razlogom. Oni moraju da obuče seljane i pomognu im u odbrani protiv tridesetočlane bande koja će doći da ukrade hranu.

Revolveri sedmorice veličanstvenih, 29. 9. 23:20

Sedmorica veličanstvenih ponovo jašu u ovom akcionom nastavku jedne od najslavnijih vestern saga u istoriji filma. Džordž Kenedi i Džejms Vitmor neustrašivo kreću u hrabru i uzbudljivu avanturu koja donosi neprekidno uzbuđenje! Kada ozloglašeni desperado Kris Adams (Kenedi) dobije ponudu za veliku nagradu za oslobođenje mladog meksičkog revolucionara iz zatvora, njegova ekipa odvažnih revolveraša kreće na avanturu života... I otkriva da nešto ipak vredi više od bogatstva u zlatu.