Bindžujte Jelenka na Klasiku

Jedna od najdražih serija koja je obeležila brojna detinjstva čeka vas ovog januara na Klasiku. Bindžujte s nama, odnosno pogledajte sve epizode Jelenka u jednom vikendu, od 13. do 15. 1. u 18:30, i prisetite se dogodovština malih junaka koji od lovokradica čuvaju lane. Snimljena 1980., istog trenutka je osvojila sve gledaoce.

Pod rediteljskom palicom Obrada Gluščevića i scenarističkim perom Maje Gluščević, serija Jelenko uključivala je proslavljenu glumačku postavu poput Špire Guberine, Zvonka Lepetića, Fabijana Šovagovića i Marije Sekelez. Ipak, one najvažnije uloge, mališana koji pomažu Jelenku medenku, osvojila su deca koja su dolazila sve od Zagorja do Bosne i Hercegovine. Većini njih su to bile prve filmske uloge, a svojom glumom su dokazali da talenat ne pita za godine.

Sama priča stavlja fokus na vrednost prijateljstva, hrabrosti i zajedništva. Jelenko je izrazito maštovita serija, prepuna mudrosti i živosti. Delimičnu inspiraciju Maja Gluščević je pronašla u klasiku domaće književnosti, Nazorovom “Bijelom jelenu”. Bezvremenska serija je idealna prilika za vraćanje u detinjstvo i prisećanje dogodovština malih junaka.

Vikend od 13. do 15. 1. provedite uz Klasik i maraton omiljenog klasika koji će oduševiti baš sve generacije.