Best of novembar: vrhunski naslovi meseca

Kamiondžije ponovo voze, 17. 11., 20:00

Dva stara drugara, šofera, odlaze u penziju. (1984)

Naradili su se i umorni jedva čekaju dan kada će moći da ostvare svoje snove: Paja - život u čamcu na Savi, a Jare - čeprkanje u baštici iza kuće. Ali, snovi su jedno, a stvarnost, kao i uvek, nešto sasvim drugo.

Žikina ženidba, 18. 11., 20:00

Nove zgode i nezgode junaka serije filmova "Lude godine". Oni su nastavili da žive zajedno, ali u novim okolnostima. Pod utiskom popularne televizijske serije Dinastija, deda počinje da brine da unuk, stub njegove dinastije, ne zastrani kao mladi Karington. Zbog toga, sa prijateljem Milanom, odlazi kod doktora Nedeljkovića da potraži pomoć. Međutim, Žika nema poverenja u medicinu i počinje da primenjuje svoju terapiju.

Maratonci trče počasni krug, 25. 11., 20:00

"Samo je smrt siguran posao", čuje se u jednoj od najboljih komedija srpske kinematografije, crnohumornom filmu "Maratonci trče počasni krug" (1982) reditelja Slobodana Šijana (Ko to tamo peva, Davitelj protiv davitelja). Nastao prema tekstu dramatičara Dušana Kovačevića, film je urnebesna kombinacija burleske o pet generacija grobarske porodice Topalović i kriminalističke potke o najmlađem članu porodice koji od naivnog zanesenjaka postaje hladnokrvni ubica.

Boško Buha, 29. 11., 20:00

Detinjstvo njegove generacije surovo je prekinuo rat, prisilivši njega i njegove vršnjake da prerano sazru. Ipak, u predahu bitaka i iscrpljujućih marševa, živnula bi opet klica nagona za igrom i nestašlucima, dečja radoznalost, prve ljubavi. Boreći se sa odraslima ta deca su se borila za ostatke svog detinjstva.

Mrtav 'ladan, 30. 11., 20:00

„Mrtav Ladan“ prati dilera Limenija i dva brata, Lemija i Kizu, koji prokrijumčare svog mrtvog dedu u voz da ga odvezu kući na sahranu. Ova dva zapleta se prepliću i nastaje pakao.

Lemi i Kiza su dva brata koji mrtvog dedu moraju da donesu iz Beograda u Vršac, a nakon što potroše sav novac, odlučuju da telo prokrijumčare vozom. Oblače dedu i stavljaju telo u voz i govore svima da spava. Nakon što Lemi i Kiza odu u trpezariju da piju, diler Limeni, u strahu od policije, stavlja paketić droge u dedin džep. Voz naglo koči, a kofer pada pravo na dedinu glavu. Ostali putnici, misleći da ga je to ubilo, izbezumljeno bacaju njegovo telo kroz prozor pod izgovorom da je deda ustao i izašao. Tada počinje potraga za dedinim telom, ali to neće biti lako.