KLASIKOVIH 12: Slavimo 12. rođendan i za vas imamo pravu rođendansku poslasticu!

Naoružani našim novim izgledom, krećemo u ostatak 2022. sa svežom perspektivom i nadahnutim timom uz pregršt uzbudljivih novosti koje spremamo za naše gledaoce!

Od skromnih početaka gde smo se vodili željom da kultni regionalni filmovi ne padnu u zaborav, do godina kada se kanal smatrao isključivo partizanskim kanalom, pa sve do danas kada slavimo 12. rođendan možemo s ponosom da kažemo kako je KLASIK prepoznat kao sinonim za mesto susreta domaćeg filma.

12 godina rada i neprestani rast gledanosti, dokaz su da znamo šta radimo, a i dalje se trudimo da ulazimo u domove i srca svih gledalaca u regionu i šire!

Šta smo spremili za 12. rođendan?

Klasikovih 12 slavimo u stilu – uz 12 kultnih domaćih filmova koje možete da gledate od 27. do 30. 10.

U 12. rođendan utrčavamo 27.10. u 20:55 kroz kultni film Maratonci trče počasni krug gde pratimo zgode i nezgode porodice Topalović koja se bavi jedinim sigurnim poslom – smrću. Odmah nakon toga, u 22:35, sledi nam jedinstvena komedija Balkanski špijun gde smo u potrazi za „nevidljivim neprijateljima“. Slavljenički četvrtak završavamo u 00:15 uz romantičnu komediju Lajanje na zvezde  koju barem jednom u svom životu morate da pogledate.

Rođendanski petak, 28.10. započinjemo potragom za ženom života i to u 21:00 uz – pogodili ste - legendarni film Gorana Paskaljevića – Varljivo leto ’68.

U 22:30 gledamo jugoslovenski igrani film Čuvar plaže u zimskom periodu, koji žanrovski možemo da smestimo između drame i crne komedije, a u njemu pratimo mladića koji dolazi iz malog mesta i pokušava da stvori sopstveni život.

Tačno u 00:00 pevamo uz hrvatsku tragikomediju Kad mrtvi zapjevaju koja se bavi dvojicom hrvatskih emigranata u Nemačkoj koji dolaze na ideju da se vrate nazad u Hrvatsku.

Kako smo završili petak, tako započinjemo i slavljeničku subotu, 29.10. i to uz – pevanje! U 20:55 gledamo film koji se smatra jednim od najboljih srpskih filmova svih vremena, a to je naravno Ko to tamo peva.

Vozimo dalje prema još jednoj vrhunskoj komediji, koja je zasnovana na televizijskoj hit seriji istog imena koju, kao i seriju, prati sjajan humor! To znači da u 22:25 otkrivamo Tajnu porodičnog blaga. Subotu završavamo kako i priliči – uz Lepotu poroka u 00:05. Ovaj film je s pravom zadržao svoju popularnost uprkos protoku vremena, a bavi se sudarom civilizacija, običaja i odnosa muškarca i žene.

Rođendan završavamo u nedelju 30.10. uz tri tematski različita, ali kultna filma!

Sigurni smo da svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujete - pa je baš zato ovo idealna prilika da se prisetite koliko je Dino napredovao i to u 20:55 kroz film Sjećaš li se Dolly Bell?.

'Piše Mile, al' piše i Hund' – verujemo da znate iz kog filma je ova izreka - a u 22:45 čeka vas Vuk samotnjak, što je sjajna prilika da se podsetite na ovo iskreno prijateljstvo dečaka i psa.

Rođendansko veselje završavamo u 00:10 uz Kapetan Mikula Mali, film koji spaja žanr partizanskog i dečjeg filma, u kom glavnu ulogu ima Mikula Mali – dečak kome je deda uhapšen na Visu od strane Nemaca, a Mikula Mali zajedno s decom s broda mora da se snađe u opasnoj situaciji.

Proslavite s nama 12. rođendan, a sve novosti vezane za 12. rođendan KLASIKA pratite na našoj Facebook stranici.